От 1 октомври тази година бележките, с които се извиняват

...
От 1 октомври тази година бележките, с които се извиняват
Коментари Харесай

Има ли проблем с е-бележките за учениците?

От 1 октомври тази година бележките, с които се извиняват отсъствия на учениците по болест, са единствено електронни. Обичайно системата не проработи незабавно безпроблемно. Оказа се, че електронните дневници не всеки път „ виждат “ издадените от общопрактикуващите лекари бележки.

„ Ние сме „ за “ всички усъвършенствания във връзка с обслужване на пациентите – електронните досиета, електронните предписания и електронните бележки, само че когато са направени рационално, в помощ и на лекаря, и на пациента “, разяснява в ефира на bTV доцент Рада Маркова, педиатър, член на УС на Българската педиатрична асоциация.

Тя подсети, че предстоят месеци, в които ще има повишена заболеваемост, чака се и грипната зараза.

„ Нашата молба е т. нар „ краткосрочни отсъствия “ – от 1 до 3 дни, при които родителят може да се оправи със здравословния проблем в домашни условия, отсъствията да могат да извинени от родителя “, изясни лекарят.

Родители също упорстват за сходни промени в разпоредбите и даже беше открита подписка с искане отсъствия да се извиняват освен с здравна записка.

„ Навсякъде в Европа краткотрайно неразположение до 3 дни се извинява от родителя. Може да има предел – до три пъти в образователна година “, посочи доцент Маркова. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР