От 1 октомври обхватът на зелената зона за платено паркиране

...
От 1 октомври обхватът на зелената зона за платено паркиране
Коментари Харесай

Разширяват зелената зона в "Лозенец" и "Средец" в София

От 1 октомври обсегът на зелената зона за платено паркиране в регионите "Лозенец " и "Средец " се уголемява, одобри на съвещание през днешния ден Столичният общински съвет /СОС/.

Предложението за уголемение на зелената зона е на районния кмет на "Лозенец " Любомир Дреков и на кмета на "Средец " - Мария Ачкова, след многогодишни настоявания на живущите, изясни пред публицисти в СОС зам.-кметът по превоза на София Евгени Крусев. Зелената зона в "Лозенец " обгръща така наречен долна част на регион "Лозенец ". В "Средец " зоната ще бъде разширена към ул. "Иван Асен Втори ", бул. "Михай Еминеску ", ул. "Хан Омуртаг ", бул. "Цариградско шосе " и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви ". В двата региона ще бъдат открити общо към 4500 места. Инвестицията на Центъра за градска подвижност /ЦГМ/ е към 3,5 млн. лева за отделяне на паркоместа, сигнализация и маркировка, уточни зам.-кметът.

Зафир Зарков, зам.-председател на транспортната комисия към СОС, добави, че от 1 октомври се трансформира и работното време на двете зони. Те ще работят от 8.30 ч., вместо от 8.00 ч., както е в този момент, до 19.30 ч., вместо до 19.00 часа. В събота работното време на синята зона се удължава до 18.00 ч., сподели Зарков. Той напомни, че цените за паркиране не се покачват. Стикерът за интервал от една година в "синя зона " коства 150 лева, а в "зелена зона " - 100 лв.. Това прави под 12 лева на месец за "синя зона " и 10 лева - за "зелена зона ".

Зам.-председателят на транспортната комисия заяви, че предстоят разисквания за уголемение на зелената зона и в други региони на София. Предстоят разисквания за въвеждане на платено паркиране по избор на живеещите и на районните кметове в регион "Оборище ", както и в региона на пазара "Димитър Петков " във "Възраждане ". Обсъждат се и оферти за въвеждане на платено паркиране в "Красно село " - към Военномедицинската академия, бул. "Гешов ", бул. "Тотлебен " и "Пирогов ", както и в регион "Студентски " - по главните улици и трасета, защото паркиралите там коли затрудняват придвижването на градския превоз, осведоми Зафир Зарков. Той посочи, че занапред следва тези оферти да бъдат обсъждани в регионите, по-късно да влязат в общинските комисии и да бъдат прегледани от СОС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР