От 1 март остров Сардиния става единствената “бяла” зона в

...
От 1 март остров Сардиния става единствената “бяла” зона в
Коментари Харесай

В Сардиния почти без забрани заради рекордно малко с COVID-19

От 1 март остров Сардиния става единствената “бяла” зона в Италия поради ниския % заразяемост. На Апенините в “бяла” зона може да се трансформира област, която записва в продължение на 3 седмици под 50 случая на ковид на всеки 100 000 поданици.

В Сардиния те слязоха на 29 на 100 000. Освен това на острова показателят Rt, който демонстрира с каква скорост се репродуцира вирусът, слезе на 0,68. Средното равнище за Италия сега е 0,99. В Сардиния е доста невисок и натискът върху лечебните заведения, защото единствено 11% от леглата в интензивната терапия са заети, за разлика от междинното ниво в Италия от 24%. Все още е ниско равнището на употребяваните ваксини на острова – едвам 59% от доставените са инжектирани.

От 1 март в Сардиния единствените рестриктивни ограничения, свързани с епидемията, остават носенето на маска, наложителното дезинфекциране на заведенията и спазването на обществена отдалеченост. В същото време ще бъдат обновени всички типове икономическа активност.

Ще бъдат отворени и вечер, а освен на обед заведенията за хранене и питейните заведения, а също и кината, театрите, фитнесите и басейните. В Сардиния сега има единствено три дребни огнища, които са затворени като червени зони – островчето Мадалена, Сан Теодоро и Боно.

И трите са до град Сасари. В регионалния център Каляри на 6 и 7 март следва всеобщ скрининг за вируса на популацията, който ще обхване към 80 000 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР