От 1 декември 2017-а (в 16:00 ч българско време) отпада

...
От 1 декември 2017-а (в 16:00 ч българско време) отпада
Коментари Харесай

Канада премахва краткосрочните визи за българи от 1 декември

От 1 декември 2017-а (в 16:00 ч българско време) отпада нуждата от визи за българските жители, които възнамеряват престояване в Канада до 6 месеца за туризъм, бизнес или посещение. Така мнозина българи ще могат да осъществен напълно законно, въпреки и за къс период, своята Канадска фантазия.

Но и в този случай не са ни спестени формалности и процедурни клопки. В особено изказване българското Министерство на външните работи прецизира, че българските жители, които имат намерение да летят със аероплан до Канада, ще би трябвало да получат авансово утвърждение посредством Електронната система за издаване на авансово позволение за пътешестване до тази страна (eTA). То се издава еднократно и е годно за период от 5 години. Онези, които към този момент имат издадена годна виза, могат да продължат да пътуват с нея, без да е належащо да аплайват за упоменатото утвърждение. Българите, влизащи на територията на Канада през сухопътните или морските й граници също не се нуждаят от него. Иначе, продължителността на позволения престой при пътешестване без виза може да бъде до 6 месеца и се дефинира от канадските гранични управляващи при влизане в северноамериканската страна.

Молба за еTA може да се подава единствено на формалната електронна страница на държавното управление на Канада - Canada.ca/eTA. Процесът се реализира напълно онлайн и лишава единствено няколко минути. За подаването на искане за авансово утвърждение са нужни годен паспорт, кредитна или дебитна карта, с която се заплаща такса в размер на 7 канадски $ и годен имейл адрес. В множеството случаи поръчките се утвърждават в къс период. Но процесът на култивиране на молбата може да отнеме и до няколко дни, в случай че се изисква даване на други доказателствени документи.

Външното ни министерство обръща внимание на обзетите от канадска фантазия авантюристи, търсещи зад океана лесна и бърза облага, че отпадането на визовите ограничавания визира единствено тези български жители, които се готвят да пътуват и да пребиват в Канада краткосрочно. Новите правила не засягат лицата, искащи да работят или учат там.

Разрешения за работа се издават от канадското Министерство на поданството и имиграцията, като за задачата се кандидатства в изнесения визов център на Канада в София или онлайн.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР