От 1 април отпадат временните противоепидемични мерки, свързани със задължителното

...
От 1 април отпадат временните противоепидемични мерки, свързани със задължителното
Коментари Харесай

Последно: Маските няма да са задължителни от 1 април

От 1 април отпадат краткотрайните противоепидемични ограничения, свързани със наложителното носене на маска, спазването на отдалеченост, рестриктивните мерки в брой на лицата, които могат да посещават обекти на закрито по едно и също време, ограничаването за навестяване на занятия във висшите образователни заведения. Това стана ясно от думите на здравния министър проф. Асена Сербезова пред публицисти през днешния ден.

Също по този начин отпада възбраната за свиждания в лечебните заведения и обществените заведения, както и условието към работодателите там, където е допустимо, на работното място да участва 50% от личния състав.

Някои от признатите ограничения остават до 3 месеца след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура. Сред тях е това, че НЗОК продължава да заплаща на изпълнителите на здравна помощ средства за работа при неподходящи условия. Продължава и действието на експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, при които срокът на неработоспособност е изминал по време на изключителната епидемиологична конюнктура.

Очаквайте подробности
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР