От 1 април детските ясли и градини в София ще

...
От 1 април детските ясли и градини в София ще
Коментари Харесай

Дончо Барбалов: София е готова да помогне на 208 бягащи от войната украински граждани

От 1 април детските ясли и градини в София ще бъдат безвъзмездни. Държавата ще обезпечи нужните средства за издръжката на децата. Столичната община е в подготвеност за градеж на 17 нови здания.

Правителството обезпечава средства за построяването на първия сектор от продължението на третата линия на метрото ( жк. " Хаджи Димитър " - жк. " Левски " ), а и на втория сектор, който включва 6 спирки и е от особена значимост за столичани (ул. " Шипка " - кв. " Гео Милев " - жк. " Слатина " - Тех парк/Арена Армеец- бул. " Цариградско шосе " ).

Цялото ново уголемение на метрото ще бъде финансирано със средства от Плана за възобновяване и развиване , средства, обезпечени от Столична община в размер на 195, 5 милиона евро, което е 53% от общата стойност и със средства, обезпечени от държавния бюджет. Третият стадий от разширението на метрото би трябвало да бъде подготвен до края на 2026 година.

Осигуряването на финансиране от държавния бюджет за продължението на метрото е резултат от извършените срещи сред кмета на София Йорданка Фандъкова, министър-председателя Кирил Петков и финансовия министър Асен Василев. Премиерът и вицепремиерът поеха ангажимент да бъдат обезпечени нужните средства за осъществяване на този извънредно значим план за столичани.

София е подготвена да помогне на 208 бягащи от войната украински жители , осведоми в предаването " Рано в неделя " заместник- кметът по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов.  Екипи на Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " транспортират искащите до София.

" Ние осигуряваме транспорт и заслон. Идват дамите дружно с децата, ние би трябвало да създадем всичко допустимо за тях в този сложен миг. "


Дончо Барбалов гостува на БНР с щерка си Елина. Тя е в трети клас и доста обича да играе с татко си през свободното му време.

Повече чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР