От 05.00 ч. сутринта в неделя, 10 януари, до полунощ

...
От 05.00 ч. сутринта в неделя, 10 януари, до полунощ
Коментари Харесай

Карантина в Кипър до края на януари

От 05.00 ч. сутринта в неделя, 10 януари, до среднощ на 31 януари Кипър е под втора национална карантина, с цел да се пребори с ковид. Новите строги ограничавания, които държавното управление утвърди през днешния ден, целят фрапантно понижаване на обществените и професионални контакти, с цел да се даде мирис на натоварената здравна система.

„ Новите ограничения за възбрана не са самоцел, само че са нужни в тази сериозна обстановка. Правителството няма различен избор, защото всички други благоприятни условия са изчерпани”, съобщи министърът на опазването на здравето Константинос Йоану при представянето им. „ Ще създадем всичко допустимо, с цел да предотвратим хората да умират безпомощни, тъй като нямаме свободни легла”, акцентира той.

По време на карантината са позволени единствено по две излизания дневно от у дома след изпращане и приемане на позволение посредством смс.

Запазва се вечерният час от 21.00 ч. до 5.00 ч.

Забранени са всевъзможни събирания на обществени и частни места.

Всички търговски предприятия, като се изключи тези за хранителни артикули, здравни услуги и някои съществени действия, преустановяват работата си. Това важи за молове, универсални магазини, заведения за хранене, фризьорски и козметични салони и други.

Затварят се също по този начин театри, кина, танцови школи и други.

Компаниите в строителния и преработвателния бранш не престават работата си.

Публичният бранш наложително минава на отдалечена работа. За частните компании, които остават да работят, се позволява физическо наличие единствено на до 15% от личния състав им, при не повече от 20 души в помещение.

Всички частни и държавни учебни заведения в началното и междинното обучение, както и висшите образователни заведения не престават с отдалечено образование.

Заедно с всички ограничаващи ограничения държавното управление планува провеждането на повече проби, с цел да има по-пълна картина на епидемиологичната обстановка, заяви министър Йоану. Досега в страната са осъществени над 852 000 PCR и бързи проби, съвсем колкото е цялото ѝ население.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР