От 00.00 часа днес, на 17 април, до второ нареждане

...
От 00.00 часа днес, на 17 април, до второ нареждане
Коментари Харесай

Затвориха столицата до второ нареждане

От 00.00 часа през днешния ден, на 17 април, до второ разпореждане се приключва опцията да се влиза и излиза от София с персонален автомобил или с междуградски автобуси. За четирите празнични дни се анулират и над 36 влака. Изключение ще се прави за товарен транспорт, за спешни коли на електроразпределителните сдружения, на ВиК, на интернет и тв разпространителски компании, за служебни коли, които транспортират служащи, за хора, нуждаещи се от лекуване в столична болница, (като те следва да посочат с документ в кое лечебно заведение отиват), за медицински лица, които пътуват за работа. (Както към този момент е известно, придвижващите се работещи е наложително да демонстрират на органите на реда декларация, в която са посочени адресът на местоработата им и телефонът на шефа, с цел да може да се удостовери истинността на документа.)

Мярката се постанова със заповед на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, стана ясно на изключителния брифинг в Министерския съвет, в който взе участие и той, дружно с министъра на вътрешните работи Младен Маринов и с ръководителя на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Заповедта е издадена по рекомендация на Националния действен щаб, който записва наклонност на увеличение на случаите на инфектирани с ковид. В същото време измежду придвижващите се, на които от няколко дни се предлага да се въздържат от пътувания отвън София, защото столицата е огнище на болест, се следи равнодушие, изясни ген. Мутафчийски.

От своя страна министър Младен Маринов означи, че през днешния ден над 5 000 автомобила са били спрени на изхода на София. На служителите на реда не малко пъти им се наложило да "играят на котка и мишка " с искащите да пътуват отвън столицата. Онези водачи, които са показали „ изобретателност” и са подали погрешни данни, ще си имат проблеми с правораздаването, предизвести вътрешният министър.

За в този момент за друга област не се плануват сходни ограничения, защото в другите три по-големи градове – Пловдив, Варна и Бургас епидемиологичната конюнктура е по-добра в съпоставяне със София. Там хората схващат сериозността на казуса, разяснява Маринов. В същото време към столичния квартал "Факултета " са ориентирани спомагателни сили на жандармерията, както и профилирани полицейски сили, защото там се вижда напрежение и скупчване на хора. Припомняме, че от два дни във "Факултета " и "Филиповци " се вършат тествания на жителите им за ковид.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР