От 0 до 7 годиниСилна връзка с майката. Хоризонтално опознаване

...
От 0 до 7 годиниСилна връзка с майката. Хоризонтално опознаване
Коментари Харесай

7-годишните цикли при човек, които образуват спиралата на живота

От 0 до 7 години

Силна връзка с майката. Хоризонтално опознаване на света. Създаване на възприятията. Майчиният аромат, майчиното мляко, майчиният глас, майчината топлота, майчината целувка се явяват първите чувства.

Като предписание, интервалът приключва с излюпване от защитния пашкул на майчината обич и откритието, че останалият свят е малко или доста по-хладен.

От 7 до 14 години

Силна връзка с бащата. Вертикално опознаване на света. Създаване на личността. Бащата се явява новият извънреден сътрудник, съдружник в разкриване на света отвън фамилния пашкул. Той уголемява защитния фамилен пашкул и служи за ориентир.

Майката е била обичаната, само че таткото наложително е обожаван.

От 14 до 21 години

Бунт срещу обществото. Опознаване на материята. Създаване на интелекта. Това е спешният интервал при подрастващите. Появява се предпочитание да бъде изменен светът и да се разрушат съществуващите структури.

Младите хора първо атакуват от вътрешната страна предпазеното извън семейство, а по-късно застават и против обществото като цяло.

Подрастващият е прелъстен от всичко, което “възстава ”- мощната музика, сантименталните връзки, стремежът към самостоятелност, бягството, връзката с рискови групи младежи, анархистките полезности, систематичното отказване на старите полезности.

Периодът приключва с овакантяване на фамилния пашкул, а при някои това може да стане по-рано.

От 21 до 28 години

Встъпване в обществото. Стабилизиране след протеста. След неуспеха да промени света, в младежа навлизат нови усеща, свързани с желанието да бъде по- добър от поколението преди него.

Започва търсене на работа, по-интересна от тази на родителите. Търсене на по-интересно място за живеене, в сравнение с това на родителите.

Опит да се сътвори по-щастлива фамилна двойка, в сравнение с родителската. Избор на сътрудник и основаване на фамилно огнище.

Създаване на личен пашкул. Периодът нормално приключва с брак.

От този миг индивидът е извършил своята задача и е завършил с първия предпазен пашкул.

КРАЙ НА ПЪРВИ КВАДРАТ 4×7 години

СЛЕД ПЪРВИЯ КВАДРАТ, ЗАВЪРШВАЩ СЪС СЪЗДАВАНЕТО НА СОБСТВЕН ПАШКУЛ, ЧОВЕКЪТ ВСТЪПВА ВЪВ ВТОРАТА СЕРИЯ ОТ СЕДЕМГОДИШНИ ЦИКЛИ.

28-35 години

Създаване на фамилно огнище. След женитбата, жилището, автомобила се появяват и децата. Ценностите се построяват вътре в пашкула.

Но, в случай че първите четири цикъла не са били сполучливи, огнището се унищожава. Ако връзките с майката не са били построени както би трябвало, тя ще досажда на своята снаха. Ако връзките с бащата също страдат, той ще се меси в живота на младата двойка.

Ако не е бил претърпян протестът против обществото, то има риск от спорове в работата.

35-годишнината е възраст, в която слабоузрелият пашкул постоянно се раздира. Тогава следва бракоразвод, уволняване, меланхолия, психосоматични болести. Тогава първият пашкул би трябвало да бъде отритнат и…

35-42 години

Всичко стартира от нулата. След спешния интервал индивидът, обогатен от предходния си опит и от грешките си, реконструира втория си пашкул.

Необходимо е да се преразгледат връзките с майката, бащата, фамилията. Да се намерения за зрелостта.

Това е интервал, когато при разведените мъже и дами се появяват любовниците. Те се пробват да възприемат това, което чакат не от фамилията, а от противоположния пол.

Отношенията с обществото също би трябвало да бъдат преразгледани. От този миг работата се избира не от позиция на това дали е безвредна, а до каква степен е забавна или съгласно това, какъв брой свободно време обезпечава.

След разрушение на първия пашкул, човек постоянно изпитва предпочитание, колкото се може по-бързо да сътвори втори. Нов брак, нова работа, нови връзки.

Ако спасението от паразитиращите детайли е било наред, човек би трябвало да направи по този начин, че да възвърне своя пашкул, като го усъвършенства, а не да го построява по сходство на остарелия.

Ако не е схванал старите си неточности, той ще оформи същата обвивка и ще доближи до същото проваляне. Това е по този начин нареченото “тичане в кръг ”. От този миг всички цикли ще бъдат единствено повтаряне на едни и същи неточности.

42-49 години

Победа в обществото. Малко след сполучливото възобновяване на втория пашкул, човек може да познае пълнотата на живота в брака, фамилията, работата, личното си развиване. Тази победа води до два нови вида на държание.

Ако за индивида са значими признаците на материално благоденствие: повече пари, повече комфорт, няколко деца, няколко любовници, по-голяма власт- той непрестанно усилва и обогатява своя нов усъвършенстван пашкул.

Ако човек се ориентира към духовните полезности, то от този миг стартира неговото същинско личностно създаване.

Логично е този интервал да приключи с екзистенциален въпрос и рецесия в самосъзнанието. Защо съм тук, за какво пребивавам, какво съм задължен да направя, с изключение на материалните облаги, че животът ми да придобие смисъл?

49-56 години

Духовна гражданска война. Ако човек е съумял да сътвори или усъвършенства своя пашкул, да се осъществя в фамилията и работата, той, естествено, ще изпитва предпочитание да придобие и повече мъдрост.

От този миг стартира последното приключение- духовната гражданска война.

Търсенето на духовността, в случай че е почтено, без увлечения в лекотата на груповите сеанси и готовите хрумвания, в никакъв случай няма да бъде приключено. То ще заеме целият оставащ живот.

КРАЙ НА ВТОРИЯ КВАДРАТ 4×7 ГОДИНИ.

N.B. 1: По-нататък развиването продължава по спиралата. Всеки седем години човек изкачва по една навивка от нея и още веднъж търси отговор на същите въпроси: връзките с майката и бащата, фамилията, протестът против обществото.

N.B. 2: Понякога някои хора преднамерено търпят провал в фамилните връзки или в работата, с цел да бъдат принудени да стартират всички цикли изначало. По този метод те се пробват да избегнат или да се отдалечат от този миг, когато ще им се наложи да преминат към духовната фаза, защото се боят да се срещнат лице в лице със самите себе си.

Инфо: Портал12

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР