Освобождаването на заместник-министрите е саботаж“. Това заяви министър-председателят акад. Николай

...
Освобождаването на заместник-министрите е саботаж“. Това заяви министър-председателят акад. Николай
Коментари Харесай

Денков обвини Радев и Гълъб Донев в саботаж

„ Освобождаването на заместник-министрите е бойкот “. Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков по Българска национална телевизия.

Сега неотложна задача е да бъдат формирани екипите в министерските препоръки, защото освобождението на заместник-министрите от служебния кабинет ще попречи на работата на постоянния.

„ Не съм чувал за различен подобен случай, че всички заместник-министри, с едно изключение, са били освободени. Това основава проблем, тъй като когато влезе един министър, работата не стопира, има доста преписки, има работа в дирекциите и това минава през заместниците, преди да стигне до министъра “, сподели той.

Денков изрази отчаяние от държанието на президента Радев и уточни, че не е негова работа да предлага дали един мандат би трябвало да се осъществя или не.

„ Тук той мина границите. Част от изявленията, които той направи от Турция, част от изявленията през днешния ден също са отвън границите на институционалното почитание. Моят апел към президента персонално а и към институциите, е да заровим томахавките и да стартираме да работим дружно “, прикани той.

Най-неотложната задача пред новото ръководство е правенето и приемането на бюджет.

„ Ще изтеглим в този момент импортирания бюджет, защото дефицитът е прекомерно огромен, в къси периоди ще подготвим нов вид на бюджета и ще бъде импортиран в Народно събрание, а да бъде признат преди лятната почивка, в случай че въобще има такава “, сподели той.

Коментира и нападките от останалите партии в Народното събрание през днешния ден.

„ Нямаше изненади, за мен и за моите сътрудници беше ясно че от една страна някои партии си вършат предизборна акция, до момента в който за други това евентуално е метод да бъдат видяни. Ние, които сформираме това държавно управление, се опитваме да зададем работен звук, тъй като има ужасно доста работа за в бъдеще “.

По мотив поисканите имунитети на Кирил Петков и Бойко Борисов министър председателят уточни, че години наред против тях не са водени следствия или повдигани обвинявания.

„ Да се извадят в този миг явно е политически акт в опит да се блокира съставянето на постоянно държавно управление “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР