Освободеният от длъжност изпълнителен директор на Булгаргаз Николай Павлов обяви,

...
Освободеният от длъжност изпълнителен директор на Булгаргаз Николай Павлов обяви,
Коментари Харесай

Уволненият Николай Павлов: Махнаха ме, за да намърдат свои посредници в преговорите с азерите и Газпром

Освободеният от служба изпълнителен шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов разгласи, че вследствие на измененията от страна на държавното управление 1 милиард лв. ще потънат в частните джобове медиатори, които ще бъдат намесени в доставката на газа у нас. В изявление за Нова телевизия той сподели, че ръководеното от него сдружение сега е в ролята на като поддръжник на българската промишленост. И упрекна новата власт, че съсипвала една " фантастична компания ".

" Следете какво ще се случва с " Булгаргаз ", предизвести той, като подсети, че изтича едното краткотрайно съглашение с азерите, нямаме гръцка връзка, евентуално няма да стане до края на годината, изтича и договорът с " Газпром ".

" Нищо чудно да се намърдат и компании, които ще играят ролята на медиатори. Това са подозренията. Нямам друго пояснение да се унищожава една фантастична компания. Разликата в цената на " Булгаргаз " и на европейските пазари, т.е. цената, по която търговците могат да докарат газа в България, пресметнато през количествата, е 1 милиард за последната година, в това число и януари месец. Този 1 милиард лв. най-вероятно ще иде в частни джобове, няма да бъде под формата евтино, промишлеността да се възползва и така нататък ", сигнализира Николай Павлов.

На въпрос кои са огромните играчи, които ще си поделят посочената сума, Павлов отговори: " Това са огромните търговци. В момента те всячески си се пробват да прекарват своите ползи, в това число и през КЕВР. Не мога да назова компании, вижте кои са огромните търговци, следете какво ще се случи през идващите месеци ".

Той не е получавал призовка за разпит, само че е сигурен, че няма причина да бъде измамен под наказателна отговорност.

" Няма неверни решения, които да доведат до увеличение на цената. Всеки един контракт се разисква от специалисти и ръководители. Минава се през БЕХ и се стига до Министерството на енергетиката ", изясни той.

Той още веднъж акцентира, че обвиняванията, отправени към " Булгаргаз ", са неоснователни.

" В цяла Европа цените на газа са високи, у нас са едни от най-ниските. Поскъпването в България се дължи напълно на външни фактори. Свършили сме си работата - не сме оставили никой без газ, имаме рекордни продажби и голяма облага ", безапелационен е отстраненият шеф на " Булгаргаз ".
ТЕМА преди 1 час 1791 преди 16 часа 1280 преди 17 часа 1344
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР