Освободеният директор на детско-юношеската школа на Левски Даниел Боримиров и

...
Освободеният директор на детско-юношеската школа на Левски Даниел Боримиров и
Коментари Харесай

Освободените от школата на "Левски" показаха непоискания отчет за работата си

Освободеният шеф на детско-юношеската школа на " Левски " Даниел Боримиров и досегашният методист на школата Нестор Юруков показаха пред медиите доклада, който по думите им в клуба не им е бил пожелан. Двамата приказваха за свършеното от встъпването си в служба през 2014 година

" През юли 2014 аз застанах както през днешния ден, с лицето си, и направих презентация. На нея разгласих проектите си. Сега съм задължен да дам доклад за това каква работа свършихме за тези пет години. Искам да благодаря на всички, които ми помогнаха в този интервал, на всички треньори, с които работех. С които дръзвам да настоявам, че направих доста добър колектив ", сподели Боримиров.

Той реагира против думите на изпълнителния шеф на " Левски " Павел Колев, че са другари. Боримиров уточни, че просто са познати.

 Даниел Боримиров и Нестор Юруков (вдясно) обявиха, че не са били търсени от управлението на клуба, с цел да дадат доклад
© LAP.bg

Даниел Боримиров и Нестор Юруков (вдясно) обявиха, че не са били търсени от управлението на клуба, с цел да дадат доклад

За построяването на един футболист са нужни 11 000 часа тренировки или 13 години редовно образование, съобщи Юруков. Той посочи, че за тези пет години " Левски " е станал различим. " Дори стана най-отборът, който беше най-често канен в (детски) шампионати от професионалните клубове в Европа. "

" Преди пет години предвиждахме до 2021 година 20% от играчите да са артикул на школата - извънредно амбициозна стратегия. До 2023 година да са 25% и 2026 година да са 30% ", съобщи Юруков. Той уточни, че сега повече от един тим играчи от школата имат професионални контракти с " Левски ".

И добави, че за тези пет години 27 футболисти са били викани в другите възрастови групи на националните тимове. " Левски " е с максимален принос към юношеските национални тимове ", сподели той.

" Това е нашата визия, това е нашето бъдеще. Така си представяхме тима през 2026 година Всеки ден идвахме на работа с тази фантазия - най-обичаният български тим да бъде цялостен с български футболисти ", добави Юруков.

Колев разгласи преди дни, че предстоят вложения в базата към " Георги Аспарухов ". Ще се ремонтира подготвителният терен и ще се създадат два нови с изкуствена трева. Освен това " Левски " има интерес към стадион " Раковски ", където концепцията е да се създадат стадиони за школата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР