Освирквания и викове Турски мекерета посрещнаха представителите на парти Има

...
Освирквания и викове Турски мекерета посрещнаха представителите на парти Има
Коментари Харесай

ВМРО спретнаха цирк пред парламента, хвърлят фесове по ИТН


Освирквания и крясъци " Турски мекерета " посрещнаха представителите на празненство " ИТН " след срещата им с президента Румен Радев, на която получиха и върнаха мандата за сформиране на държавно управление. Оказа се, че Вътрешна македонска революционна организация са организирали митинг пред Народното събрание поради измененията в Изборния кодекс, които разрешават повече секции в чужбина, в това число и вТурция. Юлиян Ангелов от Вътрешна македонска революционна организация притича след Тошко Йорданов от Има Такъв Народ и постави на главата му турски фес.

Воеводите направиха същински цирк вТриъгълника на властта. Буквално се гонеха с представителите на „ ИТН “, които излязоха от Президентстовото. Наложи се намесата на полиция и жандармерия, след тях пък тичаха кореспонденти с микрофони и камери.

Протестиращите раздаваха листовки с лика на турския президент Реджеп Ердоган на народните представители. Депутатите бяха посрещнати с флаери с надпис ` " Tesekkür ederim, Bulgaristan ". Освен листовки, от Вътрешна македонска революционна организация оповестиха, че ще изпратят и фес на " ИТН ".

" Тези изборни промени предават националните ползи на България. Увеличаването на броя на секции от чужбина ще дадат опция Ердоган да има повече от 15 народни представители в българския парламент ", сподели пред Българска национална телевизия Юлиан Ангелов, учредителен секретар на Вътрешна македонска революционна организация.

" Тези " нови " представители на Народното събрание обслужват Турция и Ердоган. Чрез измененията в Изборния кодекс от Турция ще бъдат позволени близо 300 000 души в посока на една партия ", е тезата на Вътрешна македонска революционна организация. Те ще изискат президентско несъгласие върху Изборните промени.

Малко по-късно при протестиращите пристигна Ивайло Вълчев от „ ИТН “. Той организира къс диалог с Александър Сиди от Вътрешна македонска революционна организация. Оказа се, че двамата си разменили фейсбук профилите и по този начин щели да продължат да споделят по казуса. Коментарът на Сиди бе, че това е „ новата нормалност “, наложена от Има Такъв Народ.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР