Освен за стегнато тяло, тонус и подобряване на общото здравословно

...
Освен за стегнато тяло, тонус и подобряване на общото здравословно
Коментари Харесай

Защо ако не спортуваме, ще оглупеем по-бързо

Освен за плътно тяло, тонус и възстановяване на общото здравословно положение, спортът се оказва потребен и за мозъка.

Според някои изследвания, физическите извършения като тичането, съчетани с интелектуален труд, доста покачват умствените качества и опцията за научаване на нови неща.

Сега учените откриха още едно ненадейно свойство на спорта - той усъвършенства здравето на мозъка ни . Резултатите от проучване, оповестено в Journal of Alzheimer " s Disease, допускат, че неналичието на физически извършения форсира когнитивния крах или с други думи - в случай че не спортуваме, сме обречени да оглупеем по-бързо .

В проучването взели присъединяване 81 възрастни пациенти, 26 от които нямали когнитивни отклонения, а 55 показвали първи признаци на Алцхаймер. Била избрана физическата им форма, а по-късно и функционалността на бялото им мозъчно вещество, паметта и познавателните им качества.

 Снимка 341324

Учените открили, че има връзка сред неприятната физическа форма и намалената функционалност на бялото вещество , което, от своя страна, е обвързвано с намалени когнитивни качества . Бялото вещество се разполага под мозъчната кора и съдържа сплетени нервни нишки, виновни за предаването на информацията в мозъка.

Изследователите към момента не знаят дали спортът може да усъвършенства положението на хора, които към този момент демонстрират признаци на болестта, само че резултатите поддържат хипотезата, че поддържането на добра физическа форма може да усъвършенства здравословното положение на мозъка и да забави стареенето .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР