Освен в сладкарството содата бикарбонат се използва и за много

...
Освен в сладкарството содата бикарбонат се използва и за много
Коментари Харесай

Вълшебните лечебни свойства на содата бикарбонат

Освен в сладкарството содата бикарбонат се употребява и за доста разнообразни заболявания и положения на човешкият организъм.

Тя оказва помощ при ракови болести, а също по този начин е потребна и за профилактика след справяне с тази подла болест. С помощта на сода бикарбонат можете да се справите и с алкохолизъм или тютюнопушене. Прилагат се разнообразни предписания, които оказват помощ доста сполучливо в битката с тези пороци.

Содата бикарбонат е огромен асистент за извеждането от организма на разнообразни нездравословни субстанции и насъбрани отрови. С нейна помощ можете да прочистите организма си от насъбрани тежки метали (живак, олово и други). С помощта на содата бикарбонат можете сполучливо да се справите с камъни в бъбреците, камъни в черния дроб, камъни в жлъчния мехур, както и редица други нездравословни отлагания в тялото (стави, гръбначен дирек и други).

Содата бикарбонат почиства организма от доста нездравословни субстанции. Такива се натрупват в организма при негативни мисли и страсти като злоба, ненавист, неспокойствие и доста други негативни усеща, които от време на време хората изпитват. Содата бикарбонат оказва помощ и при дечица, които имат проблеми с концентрацията.

Содата бикарбонат има мощно противовъзпалително деяние. Тя е известна още и с антибактериалните си свойства. Можете да я употребявате при ухапвания от инсекти, тъй като понижава сърбежа. Ако имате проблем с кашлица и отхрачване можете да се доверите на содата, която сполучливо втечнява секретите. Сода бикарбонат можете да употребявате и за промивки, гаргара при възпалено гърло, за избелване на зъбите и за битката с гъбичките.

Содата бикарбонат обезврежда киселините и това я прави доста ефикасна за справяне с болки в гърлото при настинки. Можете да вършиме гаргара със примес от сода и топла вода няколко пъти дневно. Това ще помогне да се справите даже в случай че имате налепи по гърлото. Силното антибактериално деяние на содата можете да употребявате още при началните признаци на простуда. Така ще се справите по-бързо и елементарно с неприятните чувства в гърлото. С промивки на устната празнина можете да се справите и с разнообразни възпалителни процеси и болки в зъбите.

Содата бикарбонат можете да употребявате и за избелване на зъбите. Това се реализира, като я употребявате вместо паста за зъби или я прибавите към пастата за зъби. След това е значимо добре да изплакнете устата.

 Вълшебните лечебни свойства на содата бикарбонат

Със сода бикарбонат можете да вършиме и инхалации. В композиция с лайка резултатът е доста добър. Смес от мед и сода се употребява за лекуване на рак.

С помощта на содата бикарбонат можете сполучливо да се справите с хрема, болки в гърлото, кашлица, болки в зъбите, конюнктивит, високо кръвно и аритмия.

При морска болест содата също може доста да Ви помогне. Ако сте изгубили огромно количество кръв или течности в организма, содата още веднъж ще Ви помогне доста сполучливо.

Содата бикарбонат можете да употребявате при ухапвания от инсекти, повръщане, диария, изпотяване и доста други. Със сода бикарбонат можете да вършиме промивки, гаргара и компреси.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР