Освен у нас, кеновете се предлагат в още 24 държави

...
Освен у нас, кеновете се предлагат в още 24 държави
Коментари Харесай

Шампионска бира за феновете на ФК Ливърпул

Освен у нас, кеновете се оферират в още 24 страни по света, а празнуването на успеха продължава в цифровите канали на „ Карлсберг “. В специфичните опаковки емблематичният зелен цвят на "Карлсберг " е сменен с червен – този на ФК "Ливърпул ". "Шампионският " кен съдържа също по този начин емблемата на футболния клуб и подписите на играчите, а думите "от 1847 " (препратка към 173-годишната история на "Карлсберг ") са сменени с "Шампиони, 2020 и напред ".

Лимитираната серия червени кенове е специфичен жест към почитателите на ФК "Ливърпул ", който стана първенец в тазгодишното издание на Английската Висша лига. Шампионската купа на "Ливърпул " е резултат от невероятния сезон на тима, който още един път затвърди позициите си в света на огромния футбол.

ФК "Ливърпул " (Liverpool Football Club) е учреден през 1892 година в едноименния град и играе мачовете си на стадион "Анфийлд ", който се намира на към 5 км от центъра на града.

"Ливърпул " е най-титулуваният тим в историята на британския футбол в интернационалните надпревари. Печелил е една Световна купа на ФИФА, четири Суперкупи на УЕФА, шест пъти Шампионската лига и три пъти Лига Европа (купа на УЕФА) – всички поотделно и дружно са рекордни достижения за британски клубове. "Ливърпул " е член на групата Г-14, формирана от водещите европейски футболни клубове.

По броя на купите си "Ливърпул " е вторият най-успешен британски футболен тим. Печелил е 19 пъти най-високото равнище в британското футболно състезание, седем пъти Купата на Футболната асоциация и рекордните осем пъти Купата на лигата.

"Радваме се, че можем да предложим на потребителите един толкоз специфичен за тях артикул, посредством който те могат да честват успеха на своя обичан тим и да се усещат покрай него. Надяваме се по този метод те да имат още повече незабравими летни моменти и мотиви за събиране с другари ", разяснява Радостина Гарибска, Бранд Мениджър – Международни марки в "Карлсберг България ".

Партньорството сред "Карлсберг " и "Ливърпул " е измежду най-дългите в историята на Висшата лига, като обгръща 27 сезона. През предходната година "Карлсберг " взаимно с майстори-пивовари и учени от Лабораторията в Копенхаген създадоха специфична алена бира за почитателите на "Ливърпул ". Червеният дизайн на етикета, бутилката и течността имаха за цел да отпразнуват решението на Бил Шенкли да облече отбора в напълно червени екипи – тъй като аленото е цветът на успеха.

Датската компания Carlsberg, която е третият по величина пивовар в света, след Anheuser Busch InBev и Heineken, чака оперативната й облага да спадне с 15% през тази година след ограниченията против ковид, които ще повлияят върху продажбите и през втората половина на годината на основни пазари като Китай и Западна Европа.

Историята на "Карлсберг България " стартира в далечната 1882 година, когато в Шумен идва чешкият занаятчия пивовар Франц Милде и дружно с предприемчиви шуменци слага началото на една от най-старите пивоварни в България – "Шуменско питие ".

След 2002 година "Шуменско питие " става част от огромното семейство на международния датски тръст "Карлсберг ". През август 2004 година акционерите на компанията гласоподаваха смяна във компанията на сдружението на "Карлсберг България " АД. А през септември двата завода – "Шуменско питие " и "Пиринско питие ", сплотяват запаси и активи под името "Карлсберг България ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР