Освен традиционния начин за приготвяне на мусака с картофи и

...
Освен традиционния начин за приготвяне на мусака с картофи и
Коментари Харесай

Три начина да си направим мусака

Освен обичайния метод за подготвяне на мусака с картофи и кайма, има и други забавни предписания, които е добре да овладеете, с цел да можете да разнообразите менюто си.

Мусака от спанак и картофи

Необходими артикули: 1 кг сварени картофи, 500 г спанак, 1 чаша натрошено сирене, 3- 4 с. л. разтопено масло, 3 скилидки чесън, 1/2 ч. л. индийско орехче, сол на усет, 3 яйца, 2 чаши прясно мляко, нарязан магданоз за поръсване.

Начин на подготвяне: Спанакът се нарязва не доста ситно и се поставя да ври в подсолена вода. Изважда се, отцежда се и към него се прибавя 1 чаша натрошено сирене, нарязаните на ситно скилидки чесън, индийското орехче и 1 с. л. масло. Всичко това се разбърква добре. Сварените към този момент картофи се обелват и нарязват на филийки.

 Мусака със Спанак

В намазана с масло тава се поставят половината картофи, върху тях се изсипва спанакът с подправките и най-отгоре се поставят останалите картофи, които също се посоляват. Всичко се залива с малко разтопено масло и разрушеното с яйцата прясно мляко. Мусаката се пече на мощна фурна до момента в който се зачерви и се поръсва с магданоз.

Мусака от агнешко месо с лапад

Необходими артикули: 1 кг смляно агнешко месо, 7 стръка зелен лук, 50 г разтопено масло, 1 кг лапад, 2 сварени яйца, 3 сурови яйца, 1 1/2 чаша кисело мляко, 1 с. л. брашно, сол и черен пипер на усет, няколко стръка магданоз.

Начин на подготвяне: Нарязаният на ситно лук се запържва дружно с каймата. Подправя се със сол и черен пипер на усет. В отеделен съд се задушава ситно нарязаният лапад и откакто е подготвен се отцежда и се разбърква дружно с нарязаните на кубчета яйца, 2 с. л. масло, сол и черен пипер на усет и ситно нарязан магданоз.

 Мусака с Тиквички

Половината кайма се поставя в намазана с масло тава, изсипва се върху нея лапада с подправките и се покрива с останалата кайма. Полива се със примес от разрушените яйца, брашното и киселото мляко и се пече на мощна фурна.

[Мусака от тиквички и телешко месо]

Необходими артикули: 800 г телешка кайма, 1 кг тиквички, 1 глава кромид лук, кимион, чубрица, сол и черен пипер на усет, 50 г масло, 2 чаши прясно мляко, 3 яйца.

Начин на подготвяне: Нарязаният на ситно лук се запържва дружно с каймата. Подправя се със сол, кимион, чубрица и черен пипер на усет. Към тях се прибавят нарязаните на кубчета тиквички, които авансово са били осолени, с цел да се отцедят.

Оставя се да се задушава за към 10 мин. След това всичко се изсипва в намазана с масло тава и се поставя в умерено мощна фурна. Малко преди да е готово ястието се залива с разрушеното с яйцата прясно мляко.

Още предписания за мусака на посочения линк.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР