Освен строителството на големите инфраструктурни проекти беше спряно също проектирането

...
Освен строителството на големите инфраструктурни проекти беше спряно също проектирането
Коментари Харесай

Министър Шишков: Спряно е и проектирането на големите инфраструктурни проекти - Икономика

Освен строителството на огромните инфраструктурни планове беше спряно също проектирането и процедурите, предшестващи началото на работата. При това състояние може да стигнем до обстановка да няма какво да строим. Това разгласи служебният министър на районното развиване Иван Шишков пред Българска национална телевизия.

От думите му стана ясно, че последното постоянно държавно управление изрично не е спряло неприятните практики в строителството на автомагистрали, само че пък е спряло самото им създаване.

" Единственият метод да бъде продължено строителството на " Хемус " е казусът да се реши по законов път ", съобщи Шишков и добави, че лотове 1 и 3 на автомагистралата ще бъдат подготвени преди лот 2 и няма по какъв начин да се свържат. 

По думите му положителната вест за аутобана е, че до края на ноември може да работят всички тунели в софийската част и да се постави завършек на стесненията, които объркват трафика от години.

За Автомагистрала " Струма " министърът изясни, че до края на май следващата година би трябвало да се вземе решение за трасето, другояче Оценка за влияние върху околната среда (ОВОС) ще изтече и строителството ще се върне на изходна позиция. 

Шишков изясни още, че има проблем с документите на автомагистрала " Европа " в сектора от Сливница до София, където седем месеца не е направено нищо за приемане на Подробен организационен проект на лота. До 10 дни той може да бъде утвърден, само че отново е под въпрос завършването на автомагистралата, свързваща София и Калотина, до края на 2023 г, както е по план, съобщи Шишков.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР