Освен с листопада и по-топлите дрехи, свързваме есента с традиционните

...
Освен с листопада и по-топлите дрехи, свързваме есента с традиционните
Коментари Харесай

Сладките кестени - как да ги ядем и защо са полезни

Освен с листопада и по-топлите облекла, свързваме есента с обичайните за сезона храни като печената тиква, ябълковия кекс, вкусните туршии и несъмнено, сладките кестени.

3 разнообразни сладкиша с 3 сезонни плода

Яжте малко повече от тези три неща и ще се радвате на дълъг живот

Кестените са вкусна и потребна храна,

само че би трябвало да знаем, че ядливи са единствено тези от типа Castanea sativa. Дивите "конски " кестени Aesculus hippocastanum, които порастват около градските улици, са горчиви.

Конските кестени се употребяват единствено като лекарствено растение и принадлежат освен към различен жанр, само че и към напълно друго ботаническо семейство, научаваме от новото видео в канала "Баба знае " във Vbox7.

ВИЖТЕ ЯДКИТЕ, КОИТО Е ПОЛЕЗНО ДА ЯДЕМ ВСЕКИ ДЕН И ЗАЩО

Мъже, похапвайте орехи, изключително в случай че желаете да ставате татковци

Сладкият кестен произлиза от Азия, а през днешния ден се среща в Северна Африка, Кавказ и Южна Европа. В България може да се открие по северните скатове на планините Пирин, Беласица, Славянка и западните елементи на Стара планина.

Сладкият кестен е прочут още на първобитните хора, защото овъглени кестени са открити в селища от каменната и бронзовата епоха.

Те са били едни от основните хранителни източници в цели райони на Европа. От сушените кестени са приготвяли брашно, неотстъпващо по питателност на пшеничното. След като са пренесени картофите, кестените са останали на назад във времето в храната на хората и на животните.

Защо би трябвало да похапваме кестени

За разлика от другите ядки и семена, те имат ниско наличие на калории и мазнини. За сметка на това са богати на минерали, витамини и фитонутриенти. При кестените изключително високо е наличието на витамин С, съвсем колкото при лимоните, което ги прави отличен избор за подсилване на имунната система.

5 метода да повишите имунитета по занимателен метод

Целувчена торта с крем от кестени

Калият и фосфорът в кестените оказват помощ за укрепването на сърдечно-съдовата, костната и нервната системи. Кестените съдържат още първокачествен протеин, съпоставим с този в яйцата и извънредно елементарно усвоим от човешкото тяло. Още, в кестените има и огромно количество манган, мед и калий.

Как да сортираме хубавите кестени

Здравите и сочни кестени не са изгнили или размекнати. Кестенът няма потребност от узряване, той не е плод. Затова е належащо да е корав и тежък – по този начин ще познаете, че е свеж. Кухите кестени са остарели и некачествени.

Добре е да съхранявате тези ядки на по-ниски температури.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР