Освен прилепите, и панголините са обект на изследване от учените

...
Освен прилепите, и панголините са обект на изследване от учените
Коментари Харесай

Панголините също са заподозрени като източник на коронавируса

Освен прилепите, и панголините са обект на проучване от учените като евентуален източник на пандемията от новия ковид, заяви ДПА.

Учени са предложили панголините да бъдат включени като обект на изследване в търсенето на произхода на ковид, прескочил върху хората. Норките и котките също могат да бъдат гостоприемници на вируса, пишат в окончателния си отчет учените, търсили източника на новия ковид в Китай по поръка на Световната здравна организация.

Експертите не изключват вероятността вирусът към този момент да е циркулирал в други страни, преди да бъде открит в китайския град Ухан през декември 2019 година Но от качеството на предходните изследвания по въпроса има доста какво да се желае, се показва в отчета. Според специалистите са нужни още изследвания.

С отчета ще бъдат осведомени представителите на 194-те страни-членки на СЗО в Женева през днешния ден, след което документът ще бъде оповестен онлайн. ДПА е получила достъп до него авансово.

Разследването бе извършено в напрегната политическа атмосфера. Китай искаше да не бъде посочена като причина за пандемията. Според критиците страната не е дала на 17-те интернационалните специалисти цялостния достъп, който са поискали и е оказала напън при подготовката на отчета. Участниците в проучването обаче отхвърлят това.

Версията, че вирусът инцидентно е бил изтърван от лаборатория и по този начин се е популяризирал се счита за " извънредно невероятна " съгласно специалистите, отбелязва организацията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР