Освен парични премии, децата получиха официални грамоти от кмета Пенчо

...
Освен парични премии, децата получиха официални грамоти от кмета Пенчо
Коментари Харесай

Наградиха 112 деца с изявени дарби в Русе

Освен парични награди, децата получиха публични грамоти от кмета Пенчо Милков за своите достижения през миналата година, както и ваучери за книги

Днес в зала Европа кметът Пенчо Милков връчи годишните награди на Община Русе на деца с изявени способности за 2022 година Учениците бяха наградени в няколко области – изкуство, просвета и спорт.

„ Вашите достижения може да наподобяват като заложба, с която сте се родили, само че единствено вие и хората към вас знаят какъв брой старания сте положили, с цел да стигнете дотук “, сподели кметът. Той им пожела да не престават да бъдат горделивост за своите учебни заведения и фамилии.

На церемонията участваха и заместник-кметът Енчо Енчев, специалистът към РУО – Русе Боряна Петкова и ръководителят на непрекъснатата Комисия по обучение, просвета и нововъведения към Общински съвет – Русе Елисавета Досева.

Отличени бяха 112 ученици на 10 общински, 1 частно и 5 държавни учебни заведения. 17 от тях са утвърдени за годишни стипендии към Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта или Министерството на културата на обща стойност 28 485 лева, а 95 възпитаници са получили в допълнение материално стимулиране с еднократно финансово подкрепяне от общинския бюджет през 2022 година на обща стойност 8 270 лева Финансовите тласъци са за призови класирания от състезания в региона на изкуството, науката и спорта – общински и районни равнища, от национални олимпиади, надпревари, държавни шампионати по разнообразни типове спорт, училищен игри и други

С едногодишни стипендии в размер на 135 лева месечно са отличени 17 възпитаници, от които 5 от СУЕЕ „ Св. Константин Кирил – Философ “, 2 от СУПНЕ „ Фридрих Шилер “, 7 от МГ „ Баба Тонка “, 2 от АЕГ „ Гео Милев “ и 1 възпитаник от СУ „ Васил Левски “.

Освен парични награди, децата получиха публични грамоти от кмета Пенчо Милков за своите достижения през миналата година, както и ваучери за книги.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР