Освен намаляването на калориите, учени формулираха още няколко прости начина

...
Освен намаляването на калориите, учени формулираха още няколко прости начина
Коментари Харесай

Три лесни начина за стопяване на мазнините около вътрешните органи

Освен намаляването на калориите, учени формулираха още няколко елементарни метода за понижаване на мазнината към коремните органи, заяви в. "Дейли експрес ".

Ежедневният банкет на разтворими фибри и пълнозърнести храни, наред с намаляването на калориите, е най-лесният метод за стопяване на коремната лой. Тя се натрупа най-лесно, само че и най-бързо се стопява, успокоиха учените. Промяната на храната е по-ефективна от упражненията.

Ако дневно поемаме по 10 грама разтворими фибри пет години, можем да понижим мазнината към вътрешните органи със приблизително 3,7%, откриха учени от Баптисткия медицински център в Уейк форест, Северна Каролина.

Разтворимите фибри се съдържат в храни като овесени трици, ечемик, ядки и семена, грах и други варива. Разтворимите фибри образуват гелообразна каша в стомаха, която основава възприятие на задоволеност и спомага за понижаване на холестерола, от който се образува и коремната лой.

Резултатите от друго научно проучване, оповестени в сп. "Американ джърнъл ъв клиникъл нютришън ", демонстрираха, че при съблюдаване на нискокалорична диета с пълнозърнести храни също се понижава коремната лой. Пример за пълнозърнести храни са овесени ядки, кафяв ориз и киноа.

Намаляването на порциите е по-ефективен метод за отърваване от коремните тлъстини, в сравнение с упражненията на коремните мускули. Въпреки това ежедневните тренировки също са потребни.

Натрупването на мазнини към вътрешните органи е особено както за дебелите, по този начин и за слабите хора.

Диетолозите подсетиха, че ненаситените мазнини са потребни, а наситените - нездравословни. Ето за какво мазнините, поети посредством консумация на зехтин, ядки и авокадо не покачват равнището на холестерола, за разлика от поетите посредством месо, яйца, свинска мехлем и масло.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР