Освен модела автомобил, неговия цвят и функционалности, често шофьорите избират

...
Освен модела автомобил, неговия цвят и функционалности, често шофьорите избират
Коментари Харесай

Колко им струва на комплексарите, да се сдобият с уникален номер на колата?

Освен модела автомобил, неговия цвят и функционалности, постоянно водачите избират да слагат и конкретен регистрационен номер. Той може да бъде от числа, букви, разнообразни комбинации, които съгласно цените на Министерство на вътрешните работи, се заплащат според от типа регистрационна табела. 

Справка в уеб страницата на Министерство на вътрешните работи демонстрира, че най-скъпата услуга е номер с 6 знака - числа или букви, написа businessnovinite. За него притежателят на транспортното средство следва да заплати 7000 лева. Какви са цените на другите типове регистрационни номера: 

– за табела с регистрационен номер с четири идентични числа в следващия номер - 1500 лева.;

– за табела с регистрационен номер с композиция от четири числа: " аа-вв " ; " ав-ва " ; " ав-ав ", където " а " и " в " са разнообразни цифри от " 0 " до " 9 " – 300 лева.;

– за табела с регистрационен номер с композиция от четири числа по избор - 300 лева.;

– за табела с регистрационен номер с композиция от шест букви и/или числа по избор - 7000 лева

Всеки ли може да се снабди с подобен региострационен номер на автомобила си? 

– Заявителят може да бъде прокурист или законният представител на получателя на услугата.

– Да е български жител или чужденец, с уредено право на престояване на територията на Р. България или жител на Европейски Съюз, с уредено право на престояване на територията на Р. България, като има: ЕГН-за български гражданин; ЕГН и/или ЛНЧ-за чужденец; ЛН-за жител на Европейски Съюз.

– Да има годен непрекъснат адрес на територията на Р България за българските жители и годен адрес на престояване за чужденците/граждани на ЕС;

Да има публикуван годен български персонален документ. 

Регистрационният номер с надпис по избор се състои от буквен код за месторегистрация и композиция от шест знака от основни букви на кирилица (А, В, Е, К, М, Н, О, Р, С, Т, У и Х) и/или арабски числа, заместващи следващия номер и серията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР