Освен богатата кинопрограма от над 110 филма, зрителите и гостите

...
Освен богатата кинопрограма от над 110 филма, зрителите и гостите
Коментари Харесай

Премиер-солисти на Софийската опера играят Любов във Варна

Освен богатата кинопрограма от над 110 кино лентата, феновете и гостите на филмовия фестивал "Любовта е полуда " ще получат и "балетен комплимент " от едни от най-изявените солисти на Софийската опера и балет. Шедьоври от балетната класика ще бъдат показани от Марта Петкова, Венера Христова, Катерина Петрова, Емил Йорданов, Никола Хаджитанев, Цецо Иванов и Росен Канев, с началник Сара-Нора Кръстева. Чудесните български балетни актьори с неспокойствие чакат срещата с варненската аудитория на 30 август от 20 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център, отбелязва Виолета Филипова.
Премиер-солистите от Софийската опера са записали достижения, с каквито могат да се похвалят единствено най-големите в танца. Освен актуалния репертоар, трупата поддържа респектиращо портфолио от близо 30 типичен заглавия - "Лешникотрошачката ", "Лебедово езеро ", "Жизел ", "Дон Кихот ", "Баядерка ", "Копелия ", "Спящата хубавица ", "Ромео и Жулиета ", "Дамата с камелиите ", "Шехеразада ", "Зорба Гъркът ", "Кармен ", "Рапсодия в синьо ", "Силфида ", "Пепеляшка " и други
"Отличава ни това, което означават всички, които ни познават - с изключение на положителната балетна техника, нашите актьори имат доста мощен прочувствен заряд. Той осмисля спектаклите като такива и ни дава правото с горделивост да се назоваваме артист-балетисти ", показва Сара-Нора Кръстева, примабалерина и живописен началник на балета на първия ни оперен спектакъл.
В последните години балетът се радва на парещ банкет и цялостни зали от най-младите фенове, дружно с хората в дейна възраст, както и с тези, които наблюдават това изкуство от десетилетия. Видяното на сцената възпламенява не едно и две детски въображения с фантазията някой ден от фенове и те да се трансфорат в актьори от балета.
Пресконференция с премиер-солистите от трупата на Софийската опера ще се състои на 30 август от 11 ч. в пресцентъра на фестивала. След нея ще има среща с посетители от кино лентата "Собибор ". Кръгла маса на тематика "Телевизионните сериали - романи за гледане ", проведена от сп. "Кино ", стартира от 14.30 ч. Среща с Мария Лалева и показване на двете й стихосбирки "Личен списък " и "Не съм ви ближна " ще има от 17 ч. в централното предверие. А от 18.30 ч. следва танцов пърформанс пред ФКЦ на Одесос денс.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР