Освен България още 10 европейски държави подновиха използването на COVID

...
Освен България още 10 европейски държави подновиха използването на COVID
Коментари Харесай

Казусът АстраЗенека в различните европейски страни

Освен България още 10 европейски страни възобновиха потреблението на Коронавирус имунизацията на „ АстраЗенека “, откакто през вчерашния ден Европейската организация по медикаментите я разгласи за безвредна. Това обаче беше придружено от предизвестия.

Във Франция имунизацията с продукта на " АстраЗенека " ще продължи, само че с рекомендация да се ползва при хора над 55-годишна възраст. Причината е, че хипотетичните случаи на тромбози, породени от имунизацията, са единствено при хора под тази възраст.

В Испания не престават приложението на имунизацията на " АстраЗенека " от понеделник, само че редом ще преценят както сигурността при по-младите, по този начин и догатката, че дамите е по-вероятно да получат кръвни съсиреци.

Ползването на " АстраЗенека " се възобновява и в Германия, където учени от университета в Грайфсвалд считат, че тромбозата е породена от прекомерно мощен имунен отговор при някои пациенти. Според тях реакцията може да се обезврежда с налични лекарства.

Други учени в английския университет " Уорик " предизвестиха, че възобновяване на имунизационния развой не може да докара до преодоляване на пандемията, в случай че не бъде комбинирано със опазване на ограничаващите ограничения.

Заради възходящите темпове на болестта френската столица Париж от среднощ влиза в нов едномесечен локдаун. Придвижването остава лимитирано в тежко засегнатата Чехия.

На други места като Словения възнамеряват последователно облекчение, а в Гърция то ще се случи, откакто управляващите регистрираха повишение на новите случаи на ковид макар ограниченията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР