Остри реплики между ЕС и Иран след информацията, че Иран

...
Остри реплики между ЕС и Иран след информацията, че Иран
Коментари Харесай

ЕС и Иран си размениха заплахи

Остри реплики сред Европейски Съюз и Иран след информацията, че Иран е почнал да обогатява уран над рестриктивните мерки.
Брюксел прикани Техеран да се откаже от дейностите, които биха подкопали значимата нуклеарна договорка от 2015 година. От Евросъюза оповестиха също, че поддържат връзка с другите страни по съглашението и може да се сътвори обща комисия за разглеждане на казуса.
Изключително сме обезпокоени от известието на Иран, че е почнал да обогатява уран над ограничаването от 3,67 %, се споделя в изказване на Мая Кочиянчич, говорителката на висшия представител на Европейски Съюз за външната политика Федерика Могерини.
Настоятелно призоваваме Иран да спре и да даде заден ход по всички дейности, несъответстващи на отговорностите по контракта. В контакт сме с другите участници в съглашението за предприемане на последващи стъпки, се споделя в изказването.
Отговорът на Иран не закъсня. Ислямската репубрика предизвести европейските страни да не подхващат какъвто и да е нарастващ отговор на неговия ход.
Ако европейските страни по съглашението „ създадат някои странни дейности, тогава ще пропуснем всички последващи стъпки в проекта за понижаване на уговорките и ще използван последната, съобщи представителят на външното министерство Абас Мусави.
Той не посочи каква ще бъде последната стъпка.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР