Остри нападки, гневни реплики, взаимни обвинения в корупция и непрестанни

...
Остри нападки, гневни реплики, взаимни обвинения в корупция и непрестанни
Коментари Харесай

Байдън за Тръмп: Пудел на Путин, клоун! Тръмп за Байдън: Марионетка! |

Остри нападки, гневни реплики, взаимни обвинявания в корупция и непрестанни спирания. Така изглеждаше първият ефирен спор сред президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който се бори за втори мандат и съперникът му демократът Джо Байдън.   

Дългоочакваната намира се състоя в актовата залата на университета " Кейс Уестърн Ризърв " в Кливланд, щата Охайо. Модератор бе журналистът от " Фокс нюз " Крис Уолас. По данни на уредниците в залата е имало към 80 души, в това число членове на фамилиите на двамата претенденти, хора от щаба им, чиновници по сигурността и публицисти.

77-годишният Байдън води в националните изследвания пред 74-годишния Тръмп, само че резултатът им е прекомерно непосредствен в щатите, които се чака да решат изборитe през ноември.

Още от първата минута Тръмп стартира да прекъсва Байдън и да го атакува.

Двамата спореха на тематики свързани с пандемията от COVID-19, стопанската система, расовата дискриминация и опазването на здравето.

В разгара на размяната на реплики демократът Байдън назова Тръмп " пудела на Путин ", тъй като отхвърля да каже и дума за наградите за убийствата на американските военни. 

Според няколко американски медии съветски сътрудници са раздавали пари на бойци, близки до талибаните, с цел да убиват американски бойци в Афганистан.

" Вcички знaят, чe тoй e лъжeц ", съобщи някогашният вицeпрeзидeнт като уточни Тръмп, a cлeд тoвa гo oкaчecтви и кaтo " клoун ".

От своя страна републиканецът отвърна с репликата " у вас няма нищо интелигентно ". И назова Байдън " марионетка " на радикалните демократи.

Няколко пъти Байдън сподели на Тръмп да " млъкне ", от своя страна обаче президентът заложи на тезата, че съперникът му не е направил нищо през близо 50-те години, през които е във Вашингтон.

Първата тематика, по която влязоха в конфликт двамата бе Върховният съд. Тръмп отбрани решението си да номинира Ейми Кони Барет на мястото на умрялата предходната седмица съдийка от Върховния съд Рут Бейдър Гинсбърг.

Ейми Кони Барет е неотстъпчив реакционер за разлика от починалата Рут Бейдър Гинсбърг, която е икона на либералите и герой за правата на дамите.

" Спечелихме изборите през 2016 година и имаме право да го създадем ", сподели Тръмп. Той акцентира, че е мандатът му е четири години, а не три и счита да упражнява пълномощията си до края.

Кандидатът на Демократическата партия за Белия дом отвърна, че е би трябвало да се изчака резултатът от изборите на 3 ноември и спечелилият от този избор да номинира идващия арбитър.

Според Байдън с номинирането на Барет, президентът цели анулация Закона за налично опазване на здравето, което ще лиши по думите му 20 милиона души от здравно обезпечаване. Той добави, че в случай че стане президент, ще разшири обсега на програмата за здравно обезпечаване, известна като " Обамакеър ".

От своя страна Тръмп упрекна Байдън, че желае да унищожи частното опазване на здравето.

Байдън сложи въпроса за лидерските качества на Тръмп по време на пандемията. Той акцентира, че от нея са умрели над 200 хиляди души. Байдън изясни, че Тръмп се е паникьосал и не е съумял да отбрани американците, тъй като мисли единствено за стопанската система.

" Той се паникьоса или пък гледаше единствено борсата. Много хора умряха и още повече ще умрат, в случай че той не стане по-умен и не се разбърза ", сподели Байдън.

" Ти приключи с най-слаб триумф в класа. Никога не използвай думата " интелигентен " пред мен. Не използвай тази дума ", отговори Тръмп.

Двамата претенденти би трябвало да се срещнат на 15 октомври за втория си спор в Солт Лейк Сити, щата Юта.

Кой завоюва дебата?

Според CNN Джо Байдън се е справил по-добре в дебата. Анкета на медията извършена от SSRS демонстрира, че 60 % считат, че демократът е победил, а едвам 28% мислят, че Тръмп е бил по-силния. 

Анкета на CBS News демонстрира, че 48% от феновете считат, че Байдън е спечелил дебата. 41% мислят, че Тръмп е победил, а съгласно останалите 11% фенове дебатът е бил наедно.  

Би Би Си също уточни за победител Джо Байдън, съгласно медията той е посочил на американците, че може да издържи на напън макар напредналата му възраст. 

Fox News обаче Тръмп е безапелационният победител. Според медията той е водел диалога и е направлявал полемиката.

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР