Остра критика срещу организацията на ваксинирането срещу коронавирус у нас

...
Остра критика срещу организацията на ваксинирането срещу коронавирус у нас
Коментари Харесай

Йотова: Хаосът, който създадохме в последните дни с ваксините, не е в полза никому

 Остра рецензия против организацията на имунизирането против ковид у нас насочи вицепреиздентът Илияна Йотова. На гала в памет на починалите медици по време на Руско-турската освободителна война тя съобщи, че никой не слуша какво приказват от имунизационния щаб, написа " БТВ ". 

" Аз в действителност скърбя този втори щаб, който трябваше да дава отговор за имунизациите. Аз не съм чула техните проблеми, тяхната позиция. Взимат се решения под въздействието на страсти, да се рапортува, че не сме на последно място в Европа. Ние отново сме на последно място, само че хаосът, който създадохме в последните дни, не е в изгода никому “, акцентира тя.

Според вицепрезидента предварителните графици са " разрушени “ и по този начин хора от най-уязвимите групи ще останат без ваксини. Според нея е било неточност, че имунизациите не са били непосредствено раздадени на персоналните лекари и вместо това се е разчитало на " зелени коридори “: " Нито една страна не позволи подобен безпорядък в цяла Европа “.

Илияна Йотова добави, че българските жители не са осведомени за характерностите на позволените ваксини. В същото време тя видя неприемливи изявления, идващи от Националния действен щаб: " Напоследък слушам нещо много рисково – наклонност избрани членове на НОЩ да се изкушават с политически тези. Недопустимо е “.

На церемонията беше и ръководителят на имунизационния щаб проф. Красимир Гигов. Пред публицисти той беше сбит, че организация има, само че ваксини – не. " Единствения проблем са незадоволителните ваксини, само че се чакат другата седмица и още веднъж да влезем в график. Системата е подготвена ", разгласи той.

Директорът на " Пирогов " проф. Асен Балтов сподели, че сега се имунизират предпочитано секционните и районните изборни комисии: " Хората схванаха, ще изчакат до 15 март, като премине имунизацията на комисиите, допускам, да се отворят " Зелените коридори “. За страдание, няма задоволително ваксини. Това, което се очакваше през февруари не пристигна, за векторната ваксина приказвам. Надявам се да има в допълнение доставки ".

През март общо 550 хиляди дози ще дойдат у нас, стана ясно от думите на шефа на " Пирогов ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР