Оставката на управителите на две общински дружества в Дупница -

...
Оставката на управителите на две общински дружества в Дупница -
Коментари Харесай

Искат оставката на управителите на две общински дружества в Дупница

Оставката на шефовете на две общински сдружения в Дупница - " Ученическо хранене " и ВиК, ще бъде поискана на идното съвещание на Общинския съвет, разгласи ръководителят му Костадин Костадинов.

Причината - тежкото финансово и организационно положение на сдруженията.

С 9 гласа " за ", 3 " срещу " и 5 " въздържал се " Общинският съвет не одобри финансовия доклад на " Ученическо хранене ", което е завършило 2020 година с към 40 000 лв. отговорности, като повода е Covid рецесията и честото затваряне на учебните заведения и детските заведения в общината.

Управителят на сдружението Христо Пигов даже не се е явил при разискването на доклада.

Ситуацията във ВиК също е доста комплицирана. Дружеството е с насъбрани загуби за към един милион лв., което се дължи и на това, че от 12 години цената на питейната вода в общината не се е променяла. Наскоро съветниците гласоподаваха за излизане на ВиК-Дупница от ВиК асоциацията в Кюстендил, което също основава много проблеми и неясноти по статута и действието на компанията.

На два пъти на митинги жителите на близкото село Самораново желаеха оставката на шефа на ВиК инж. Илия Илиев като го упрекват персонално за трагичното положение на водопреносната мрежа в селото и непрекъснатите повреди, водещи до постоянно прекъсване на водата за ползване.

Дали ще бъдат признати препоръчаните две оставки и ще се разгласи конкурс за нови шефове, съветниците ще дебатират на сесията си, планувана за 16 юли.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР