Оставката на министъра на отбраната Стефан Янев ще бъде поискана

...
Оставката на министъра на отбраната Стефан Янев ще бъде поискана
Коментари Харесай

Кирил Петков: Днес ще бъде поискана оставката на Стефан Янев и гласувана утре

Оставката на министъра на защитата Стефан Янев ще бъде поискана през днешния ден по време на съвещание на Министерския съвет и ще бъде гласувана на следващия ден на изключително съвещание на Народното събрание. Коалицията е единна във връзка с тази оставка. Това съобщи министър председателят Кирил Петков, който направи изказване пред публицистите в Министерския съвет.

„На съвещанието ще обсъдим три точки.

Първата е евакуирането на 140 български жители от Украйна.

Втората е нуклеарната опасност, която насочи през вчерашния ден съветският президент Владимир Путин. Това може да е единствено опит за заплашване, само че не може да бъде пренебрегнат.

Третата точка е оставката на Стефан Янев.

Аз работих сполучливо с него, поддържам политиката за вложения в българската войска. Но за какво днешната оставка ще бъде поискана и ще бъде гласувана на следващия ден от Народното събрание. Никой министър от това държавно управление няма право на лична политика изключително по Facebook.

Никой министър не може да споделя на държавното управление, че неговото оставане е функционалност на непоклатимост на кабинета. Мой боен министър не може да употребява думата „операция“ вместо думичката „война“. Операция не може да се назова, когато хиляди военни от едната и другата страна към този момент са убити. Войници, които са на възраст по-малка от тази на моята огромна щерка. Когато и тази нощ се обстрелваше наше малцинство и българи се криеха в мазетата в Киев“, аргументира се министър председателят.

По думите му, българският интерес не е да сведем глава, тъй като „преклонената глава сабя не сече.“

„Ние не можем да кажем, че българският интерес е да си мълчим. Той е когато използваме гласа на България“, безапелационен бе Кирил Петков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР