Оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова няма да бъде

...
Оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова няма да бъде
Коментари Харесай

Оставката на Петкова няма да бъде приета

Оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова няма да бъде призната. Това е решение от среща при премиера Борисов, на която са участвали множеството министри.

Новината заяви вицепремиерът и един от водачите на Обединени патриоти Красимир Каракачанов в предаване по Би Ти Ви (bTV). Той уточни, че Теменужка Петкова няма никаква виновност, тъй като Законът за енергетиката не повелява министърът да управлява продажбата на енергийни сдружения.

Владислав Горанов е срещу страната да купува активите на ЧЕЗ в България

Нинова упорства страната да изкупи ЧЕЗ

Валери Симеонов: Сделката с ЧЕЗ е нагласена, само че законна

Междувременно

депутати от ръководещата партия ГЕРБ обявиха на конференция в Народното събрание, че Българска социалистическа партия се пробва нелегално да смъкна държавното управление ,

като употребява договорката с ЧЕЗ, съобщи БГНЕС.

Народния представител Валентин Николов съобщи: „ Това за мен е проведен метод да се смъкна държавното управление и то нелегално. Видяха, че по легален метод няма по какъв начин да се случи и почваме да си припомняме едни остарели времена, в които беше с кръв го взехме, с кръв ще го дадем.

Те не могат да се примирят, че изгубиха последните избори, откакто към този момент всички социологически организации приписваха тяхното възкачване на властта и не могат да се примерят с това, че бяха създали описите с министри, и внезапно тези описи увиснаха във въздуха”.

Казусът ЧЕЗ – иззема ли страната бизнеси на хората

Гинка Върбакова: Премиерът желае надзор върху компанията

От ГЕРБ дефинираха държанието на Българска социалистическа партия като „ безочливо “ и ги упрекнаха, че се

пробват да яхнат едно публично неодобрение ,

че вменяват виновност на ръководещите и внушават, че ще има повишение цената на тока.

Според различен народен представител от ГЕРБ Александър Иванов Българска социалистическа партия се пробва да заличи паметта на българските жители и да се дистанцира от предходни ръководства, когато са взимали решения за приватизацията на българския енергиен бранш. По думите на Иванов Българска социалистическа партия се заиграва със страховете на жителите.

„ Нали не си давате сметката, че който и да е притежател на ЧЕЗ, на следващия ден ще пристигна и ще дръпне шалтера на 3 милиона клиента на ЧЕЗ. Абсолютна неистина и операция с публичното мнение “, отсече Иванов. От ГЕРБ също приканиха прокуратурата да ревизира всички условия и капитали по договорката с ЧЕЗ.

По-рано през днешния ден от Българска социалистическа партия внесоха три молби до основния прокурор за инспекции, свързани с покупко-продажбата на ЧЕЗ. Социалистите упорстват държавното обвиняване да ревизира произхода на парите на компанията на Гинка Върбакова, с които „ Инерком “ купува ЧЕЗ.

Настояват и за отговори, свързани с приватизацията на електроразпределителното сдружение по времето на кабинетите на Симеон Сакскобруготски и Бойко Борисов.

Междувременно Българска социалистическа партия не престават да събират подписи за прекъсване на договорката за продажбата на ЧЕЗ.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР