Оставка на правителството в края на септември е сред вариантите,

...
Оставка на правителството в края на септември е сред вариантите,
Коментари Харесай

Вицепремиерът Дончев заговори за оставка през септември

Оставка на държавното управление в края на септември е измежду разновидностите, които се разискват за излизане от политическата рецесия, разгласи вицепремиерът Томислав Дончев. Този вид се обсъждал в последните дни, с цел да може Народното събрание да може да одобри всички значими закони. По думите му по този начин ще може да влезем готови есента и зимата.

В четвъртък ще организира съдружен съвет на ГЕРБ и Обединени патриоти, заяви Дончев.

Премиерът Борисов към този момент стартира вид, при който той да се отдръпна на поста, а държавното управление ще продължи да ръководи в границите на този парламент. "Ще продължа диалози с съдружните сътрудници и ще предложа, в това число вид аз да си потегли, а държавното управление да продължи ", заяви Борисов на националната конференция на ГЕРБ, беляза от напрежение и нахлуване над публицисти.

Вицепремиерът от "Обединени патриоти " Красимир Каракачанов пък загатна, че ръководещото болшинство ще се опита да опази властта до постоянните парламентарни избори през март, казвайки, че изборите ще проведат, когато е отредила конституцията.

„ Вчера министър председателят сподели, че подаването на оставка в никакъв случай не е проблем. Исторически да напомня, че го е правил два пъти. Ние сме демократично определени, няма никаква конституционна причина да завършваме мандата си по-рано. Но въпреки всичко обществото е разграничено. А този, който го е грижа за страната и обществото, би трябвало да е подготвен за ход обратно. За нас елементарен вид няма. Ако подадем оставка, ще разочароваме хората, които ни поддържат. Но има разделяне в обществото и всеки, на който му е благо, желае това напрежение да спадне”, заключи Дончев в телевизионно изявление.

Той към този момент отхвърли вид да заеме поста министър-председател, защото държавното управление трябвало да бъде управлявано от водача на партия, която е първа политическа мощ. "Има вид – министър-председателят подава оставка, завърта се ролетката и в случай че в границите на този кабинет се сглоби друга структура, ще има кабинет, в случай че – не, няма да имаме ", изясни Томислав Дончев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР