Остават точно 20 дни до датата, на която настоящият кабинет

...
Остават точно 20 дни до датата, на която настоящият кабинет
Коментари Харесай

Кирил Петков за ротацията: Имаме абсолютно доверие на акад. Денков

Остават тъкмо 20 дни до датата, на която актуалният кабинет ще подаде оставка. Към момента, съгласно водача на ГЕРБ Бойко Борисов - Николай Денков и Мария Габриел са оставени сами да уточнят всичко към ротацията и състава на Министерския съвет.

Преговорите по ротацията не престават, като към момента разногласието за това кой ще бъде външен министър след ротацията остава забранен. В коридорите на Народното събрание ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че водачите не вземат участие в тези договаряния и те се водят от Николай Денков и Мария Габриел.

ПП-ДБ обявиха, че имат цялостно доверие на Николай Денков. „ И колкото и да не им се желае на доста от съперниците ни, ние в действителност делегираме в действителност политическите права - той да бъде удобен със идващия Министерски съвет. И когато той каже: " Това е проектът, по който аз бих работил - да не преставам да извършвам програмата ", ние ще го подкрепим. Ако има някакви корекции - ще кажем. Всеки си мисли, че някой би трябвало да стои откъм гърба. Няма ”, съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

„ Денков и Габриел, когато станат подготвени и ако се схванат, ще ви го кажа. Ако не се схванат, имаме явен проект - няма ротация. Решенията взимат Министерският съвет - Денков, Габриел. И в случай че за някои служебните министри са пешки, то такива бяха. За нас са най-малкото дами, офицери. А някои са кончета, които подскачат наляво-надясно. Въпросът е да не се стигне да цунгцванг ”, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски също употребява термини от шахматни, с цел да отговори на президента Румен Радев, който в неделя загатна, че министрите са пешки, а решенията се взимат другаде, не в Министерски съвет.

„ Пешки е редил единствено той. Досега доста пешчици, доста топчета и всевъзможни други играчки си ги редеше две години. Аз съм оптимист и ще бъде голяма неточност, в случай че тя не се случи. Държавата е постоянна сега. Трябва да се случи тази ротация и да има това държавно управление. На 6 март би трябвало да има оставка и би трябвало бързо да се случи всичко ”, разяснява ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР