Остават само няколко часа до изтичане на осемдневния краен срок,

...
Остават само няколко часа до изтичане на осемдневния краен срок,
Коментари Харесай

Във Венецуела Назрява Гражданска Война!

Остават единствено няколко часа до приключване на осемдневния краен период, който седем страни от Европейски Съюз дадоха на Мадуро, с цел да разгласи нови избори. Те обявиха, че след приключването му ще признаят за президент опозиционния водач Хуан Гуайдо, ръководител на Народното събрание.

" Не одобряваме ултиматуми от никого ", акцентира Мадуро в изявлението, разяснявайки натиска на европейските страни.

На 23 януари Гуайдо се самообяви за краткотрайно изпълняващ длъжността президент. Той беше приет неотложно от Съединени американски щати и доста други страни, напомня Ройтерс.

На 7 февруари в Монтевидео ще се състои първото съвещание на контактната група за решение на рецесията във Венецуела, се споделя в изказване на европейската дипломатическа работа, представено от ТАСС. В него ще вземат участие представители на осем страни от Европейски Съюз и четири латиноамерикански страни: Англия, Германия, Испания, Италия, Португалия, Франция, Холандия, Швеция, Боливия, Еквадор, Коста Рика и Уругвай.

Решението за основаване на контактната група беше взето на срещата на външните министри на Европейски Съюз на 31 януари в Букурещ.

Възможно е Съединени американски щати да прибегнат до военна мощ във Венецуела, съобщи американският президент Доналд Тръмп в изявление, което ще бъде излъчено през днешния ден по телевизия Си Би Ес, съобщи Ройтерс.

Тръмп отхвърли да отговори при какви условия може да се стигне до сходен сюжет, само че акцентира, че такава опция съществува. " Със сигурност това е нещо, което е на - това е вид ", сподели той.

Президентът на Съединени американски щати заяви също, че преди няколко месеца е отказал да се срещне с венецуелския президент Николас Мадуро, " тъй като обстановката към този момент беше стигнала прекомерно надалеч ".

" Това беше най-богатата страна в тази част на света, доста значима част на света ", акцентира Тръмп. " А в този момент виждате беднотия, виждате премеждия, виждате престъпност, виждате всичко, което се случва. Така че съгласно мен процесът се развива - доста, доста, доста огромни, големи митинги ", добави президентът на Съединени американски щати.

Десетки хиляди съперници на Мадуро излязоха на улиците във Венецуела, с цел да стачкуват против неговото ръководство, напомня Ройтерс.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР