Остават различията в Европейския съюз по газовата политика. Съюзът за

...
Остават различията в Европейския съюз по газовата политика. Съюзът за
Коментари Харесай

Остават различията в ЕС по газовата политика


Остават разликите в Европейския съюз по газовата политика. Съюзът за момента е без съответно решение за понижаване на цените на синьото гориво.

Това сподели и днешната среща на министрите на енергетиката в Люксембург.

Кои оферти за ограничения имат най-голяма поддръжка?

Създаването на европейски картел за общо пазаруване на газ има необятна поддръжка. също би взела участие в сходна платформа която не е наложителна и в нея всеки влиза непринудено.

Големият проблем от седмици наред е да има ли и в случай че да какъв таван на. Изпробвано в Испания и Португалия, ограничението на цената на газа за произвеждане на електрическа енергия понижава и нейната цена. Има обаче съществени съперници, като Германия да вземем за пример.

Какво предлага Европейската комисия?

Европейската комисия предложи различен вид – дълготрайни контракти за произвеждане на електричество от и нуклеарна сила с надалеч по-ниска себестойност от тази на газа.

Ето коментарът на българския енергиен министър Росен Христов : „ Той има резултат за страни, в които огромна част от електрическата енергия е създадена от електроцентрали, работещи на газ. В България, както всички знаем, това не е толкоз използвано. Така че нашата позиция е, в случай че се прави подобен модел, да се отчетат спецификите на страните, които работим с други технологии за произвеждане на електрическа енергия “.

Неофициално най-високопоставени евролидери се надяват до 2-3 седмици енергийните министри да се спогодят за съответни ограничения за всички. Ако не стане, напълно не е изключена нова изключителна среща на върха в Брюксел.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР