Остават по-малко от две седмици до началото на Откритото първенство

...
Остават по-малко от две седмици до началото на Откритото първенство
Коментари Харесай

Рекорден брой българи на Аустрелиън Оупън: 9 наши представители ще участват в турнира

Остават по-малко от две седмици до началото на Откритото състезание на Австралия, което ще прикове погледите на тенис феновете от 16 до 29 януари. Тазгодишното издание на конкуренцията се обрисува да провокира още по-голямо неспокойствие у българските почитатели на спорта, защото в идния шампионат ще се включат цели девет наши представители, което ще бъде рекорден брой за страната ни до момента.

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров, който понастоящем заема 28-ата позиция в международната класация, ще започва присъединяване си непосредствено от главната скица за 12-а поредна година. От своя страна, други двама наши сънародници в лицето на Димитър Кузманов и Адриан Андреев ще опитат да си завоюват място измежду участниците в същинската част на конкуренцията. За Мико това ще бъде второ присъединяване в пресявките в Мелбърн, откакто през предходната година загуби във втория си мач, до момента в който Ади ще направи своя дебют в квалификациите на шампионат от Големия шлем. 

Виктория Томова пък е единствената българка, която ще се включи в конкуренцията, стартирайки непосредствено от главната скица. За първи път от 10 години насам България няма да има своя представителка в пресявките при дамите, защото Гергана Топалова и Изабелла Шиникова се намират отвън топ 300 и не съумяват да попаднат измежду класираните за квалификациите състезателки.

Сериозно наличие ще има страната ни в шампионатите за юноши и девойки, където цели пет българчета ще показват страната ни. При момчетата това са 17-годишните Илиян Радулов и Адрияно Дженев, които откриха място непосредствено в главната скица, до момента в който при момичетата ще стискаме палци на 15-годишната Йоана Константинова. Още две наши девойки пък ще играят в квалификациите, като това са Росица Денчева (15) и Елизара Янева (15). 

Източник: БФТ

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР