Остават по-малко от два дни, в които физическите лица могат

...
Остават по-малко от два дни, в които физическите лица могат
Коментари Харесай

Ползваме 5% отстъпка от данъка, ако подадем декларацията за доходите до 31 март

Остават по-малко от два дни, в които физическите лица могат да употребяват отстъпката от 5% от налога за довнасяне по годишната си данъчна декларацията. За да се възползват от отстъпката, жителите би трябвало да подадат декларацията си до 31 март, да нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности, както и да внесат целия размер на налога за довнасяне, припомнят от Национална агенция за приходите.

Най-бързо и елементарно декларацията се подава през портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, налични с личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП). От приходната организация поучават потребителите да ревизират онлайн и за съществуването на остарели отговорности.

Срокът за декларирането на приходите и заплащане на налога за довнасяне тази година е 5 май 2021 година поради почивните дни към великденските празници. Освен по електронен път данъчните заявления могат да се изпратят по пощата, да се подадат на място в офис на Национална агенция за приходите или в някои пощенски станции, където непосредствено ще бъде публикуван входящ номер.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджета може да се получи на или на телефон: 0700 18 700 на цена според цената на съответния телефонен оператор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР