Остават броени дни до концерта на примата на руския шансон

...
Остават броени дни до концерта на примата на руския шансон
Коментари Харесай

33 неизвестни факта за примата на руския шансон – Елена Ваенга

Остават броени дни до концерта на примата на съветския шансон – Елена Ваенга. Незбравими моменти ви чакат и на афтър празненството за тематична „ Руска вечер “ незабавно след края на концерта в ROYAL PIANO CLUB - НДК (срещу пилоните). Танци, фотоси, подписи, усещания и доста страсти чакат присъстващите. Билети за събитието, което ще се организира на 7 юни в зала 1 на НДК са в продажба и можете да закупите в мрежата на Eventim.bg

И още 33 незнайни обстоятелството за Елена Ваенга

1. В огромния шоубизнес Елена Ваенга се появява на 33 година До тогава написа текстове за песни, композира.

2. За разлика от всички, които се стремят към реализация в мегаполиса Москва, Елена работи с Петербургска компания. Първоначално започва с известна московска компания, която се пробва да промени амплоато й, и желае да я трансформира в рок певица. Следва анулиране на контракта. Заплахата за кавга от страна на някогашните й продуценти постанова смяна на името и появяването й на сцена под артистичния псевдоним Ваенга.

3. Псевдонимът Ваенга е препоръчан от нейната майка –това е името на дребна вада, която тече през родния й град Североморск, Мурманска област, Сибир.

4. На 20 година се дипломира с пиано.

5. Ненавижда думата „ звезда “. Не е „ светска” и „ популярна”, тъй като няма избелени зъби, изкуствени нокти, нито селиконови гърди и не тежи 60 кг, както е „ задължително” за звездите от шоубизнеса. „ Обикновенно ме гримират за 10 мин, нямам личен стилист и коафьор “- споделя Елена.

6. Няма богати настойници.

7.Болезнено реагира на несъответстваща рецензия. Когато един от Кремълските й концерти се излъчва по малкия екран и критик я оприличава на продавачка на пазара, това мощно разстроило Елена. Тя изхвърля половината си театрални облекла, само че все пак нейният отговор е:„ в случай че не ви харесва по какъв начин наподобявам изключете тв приемника “. Днес Елена Ваенга е една от най-стилните певици и то освен в Русия.

8. Пее автобиографични песни. „ Често пея за това, което се случва с мен или мои приятелки. Черпя хрумвания от действителния живот “

9. Забелязва, че думите са материални и всичко за което пее се сбъдва

10. Не продава свои песни- дотолкоз ги усеща свои, че в никакъв случай не би се разделила с тях, възприема ги като свои деца. Въпреки преложените солидни суми, постоянно отхвърля.

11.Предпочита да работи с родственици. Бизнесът й е фамилен и тя не крие този факт.
” Затова пък не крадат”! – майтапи се певицата.

12.Прави скъпи дарове на околните си хора. За рождените дни на сестра си подарява кола- Пежо 407, а на майка си- Нисан Кашкай.

13.Обожава да се занимава с домакинска работа – да сади цветя, да подрежда библиотеката, да размества декорация в своя дом.

14. Фикс концепция на Елена е да готви на околните си. Баща й я научил да готви като дете и до в този момент е по този начин. Дори го смята като минус, тъй като усеща, че стартира да им дотяга.

15. Била е на пикник с почитатели.

16. Спасява живота на своя почитателка. Една невероятна, само че напълно същинска история, документирана с писмо: жена взема решение да се самоубие и за последно си пуска музика. Толкова се заслушала в песните на Ваенга, че трансформирала решението си.
Самата певица е мощно развълнува от писмото, което получава и персонално се среща с нея.

17. Счита родители си пример за подражателство. Те в никакъв случай не са си разменили и една неприятна дума. Благодарна им е за възпитанието, тъй като всичките си триумфи дължи точно на него.

18. Елена е доста ангажирана още от дете. От 6 годишна става рано заран -от 5ч. до късна вечер се занимава със солфеж и освен това всеки ден. Завършва Театралния институт с чевена тапия.

19.Първата си ария написва на 9 години. От 13 годишна стартира да написа песни непрекъснато.

20.Всичко реализирано е справедливо. Всичко прави сама, без ПР и други сходни. Продуцентите й не са платили нито копейка за ротации по радио и тв.

21.В песента “Курю “ – се пее не за изгодата от тютюна, а за нещо напълно друго. Когато човек не е ок със себе си - му се пие или пуши. Пиенето за нея е равнозначно на гибел и по тази причина избира другия „ порок” като притча.

22.След като се среща с Алла Пугачова, тя гостувала в радио „ Алла “, а Пугачова участва на неин концерт. „ Велика артистка и човек с невероятна душа- идол и образец, само че аз имам своя орис “ – споделя Ваенга. “Трябва да последвам своя път и не би трябвало да ни съпоставят “.

23.Срещала се е с Владимир Путин. Той е измежду феновете на нейното творчество.

24.Обича да бере гъби и върви на лов на риба. Релакс на плажа не е за нея. Почива забавно и интензивно. Завинаги ще запомни един лов на риба със фамилията си на Колския полуостров- есктремно странствуване по крайбрежията на Баренцево море и Северния ледовит океан.

25. Няма време за екзотични пътешествия и първокласни курорти.

26.Предпочита да готви сама- познавач по супи, блини, уха..

27.Не желае да взе участие в реалити шоу. На 1-во място е музиката

28.Малко употребява козметика. За нея дамите се състаряват с доста козметика.

29. Обожава сладко, торти, само че е предразположена към пълнеене. Не обича диети, само че ги спазава към този момент 7 години. Когато се омъжва е 50 кг, в този момент около70 и ще продължава да слабее.

30.Не обича стиснати мъже както и разточителни дами. Ако мъжа приказва, че не е свидлив, а икономисва, това е неистина.

31.Мечтае да стане национална артистка, само че не поради купата. Иска да пее във всеки град в Русия, а те са повече от 800.

32. Ще почине на сцената, тъй като..... „ не мога да живея без нея “. Хората са огромен психотерапевт, те я слушат и тя излива цялата си душа пред тях. Елена Ваенга е уверена, че ще продължи да пее, даже и в случай че те престанат да идват на концерти й и не купуват билети. А ние сме сигурни, че това няма по какъв начин да се случи!

33. Първата среща на Елена Ваенга с българска аудитория е на 7 юни в Зала 1 на НДК от 20.00 часа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР