Остават броени часове до заминаването, утре пътуваме за Световното първенство.

...
Остават броени часове до заминаването, утре пътуваме за Световното първенство.
Коментари Харесай

Краси Дунев: Място в Топ 24 е целта пред състезателите ни на Световното

" Остават броени часове до заминаването, на следващия ден пътуваме за Световното състезание. Днес е последното контролно. Като цяло подготовката мина сполучливо. Имаше много Световни купи, на които момчетата участватва, играха финали, завоюваха медали...Настроението е положително. Днес направихме и ПСР-тестове, негативни са. Надяваме се на триумфи ", разгласи президентът на БФГимнастика Красимир Дунев по време на откритата подготовка на отбора ни преди Световното състезание по спортна гимнастика, което ще се състои от 29 октомври до 6 ноември във Англия. Страната ни ще бъде показана от състезателите Йордан Александров и Дейвид Хъдълстоун.

" Съжалявам, че за малко не можахме да се класираме с цялостен тим за Световното, тъй като в многобоя квоти за Олимпиадата през 2024 година на това състезание няма да се раздават. Но даже да бяхме съумели, не мисля, че щяхме да се наредим в Топ 3, с цел да вземем виза за Париж. Както знаете, отпътуваме с двама състезатели и задачата пред тях е да влязат в Топ 24. Дай Боже да имаме и край на апарат ", продължи Дунев.

" Наблегнахме доста на коня с гривни. Момчетата се показват доста добре на този апарат. Съчетанията им са на високо равнище. За страдание Данчо Александров изпусна орден на успоредна на последните две Световни купи. Неговото осъществяване е извънредно мощно, само че имаме проблем с отскока. Надявам се на Световното да се показа без неточност ", разкри шефът на федерацията.

Той направи и оценка на сезона досега: " Като цяло годината е много сполучлива за българската гимнастика. Валентина Георгиева завоюва медали от Световни купи. За страдание тя претърпя интервенция и няма да може да взе участие на Световното, само че се надявам другата година да е още веднъж на манежа ".

" Повече не би трябвало, а и няма да пропуснем Олимпиада. През идната година състезателите ни ще имат много шансове да завоюват визи за Париж. Реално имаме късмет за три квоти. Надявам се всички да са здрави и да вървим напред ", приключи Краси Дунев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР