Оставали няколко дни до Коледа. Именно тогава 6-годишната Хелга от

...
Оставали няколко дни до Коледа. Именно тогава 6-годишната Хелга от
Коментари Харесай

Момиченце поиска от Дядо Коледа пари, а това което получи шашна целия й квартал

Оставали няколко дни до Коледа. Именно тогава 6-годишната Хелга от Финландия решила да напише кракто писмо. До Бог. Молбата й? Да й подари 100 финландски марки, с цел да си купи сама дарове, написа obekti.bg.

Във Финландия съществувал закон, съгласно който писма с погрешен адрес (или изчезнал адрес) могат да бъдат отваряни единствено от президента на страната. Така писмото до " господин Бог " било прочетено от Урхо Кекконен, президент на Финландия от 1956 до 1981 година.

Кекконен решил да извърши молбата, само че сметнал, че на дребното момиченце са му задоволителни и 50 марки. Разпоредил да й занесат парите и писмо " от Бог " с президентския автомобил.

Скоро по-късно в администрацията на президентството пристигнало ново писмо от Хелга до " господин Бог ". В него тя благодарила и описала по какъв начин съседите от цялата улица се събрали пред дома й, изумени от президентския конвой.
В края на писмото тя помолила Бог в никакъв случай повече да не предава пари посредством президента, тъй като той крадял половината от тях.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР