Остава по-малко от месец до началото на абитуриентските балове, очаква

...
Остава по-малко от месец до началото на абитуриентските балове, очаква
Коментари Харесай

Цената на бала: Колко средства трябва да отделят абитуриентите за празника?

Остава по-малко от месец до началото на абитуриентските балове, чака се близо 50 000 зрелостници да отпразнуват своето довеждане докрай.

Екип на bTV ревизира какъв брой излиза цената на бала тази година.

Кувертите за празничната вечер в ресторанта са приблизително към 100 лв., като те включват главно ядене, десерт, безалкохолни и алкохолни питиета. Средната цена на костюма е 500 лева, а балната рокля излиза към 650 лева Между 150-200 лева пък девойките би трябвало да отделят за грим и прическа.
Снимка: bTV
Голямото предизвикателство за нея и съучениците на Ани Василева се оказва организирането на бала - поради пандемията се постанова да сключат контракт с ресторанта, в който ще честват.

„ Той е на мое име като уредник, имаме причина да отменим бала за идващия месец и да не загубим парите си, в случай че би трябвало и с маски ще сме, с цел да е всичко наред “, споделя тя.
Снимка: bTV
„ Даваме цялостната независимост на децата, родители, управление дали да отсрочат бала във времето или другият вид да им върнем напълно предплатените заплащания. Имаме много огромна повърхност поради което не се постанова ограничение на бройките “, изяснява Яна Данчева, шеф на ресторант.
Снимка: bTV
Тази година изпращането на зрелостниците в 96 СУ „ Лев Николаевич Толстой “ ще е на двора, с цел да могат да участват родителите.

„ Ако е на закрито надали ще успеем, нямаме толкоз огромна зала, че да можем да съберем всички, а и родителите им да бъдат на 1,5 м разстояние “, сподели шефът на учебното заведение Цветелина Вълчева.
Снимка: bTV
Въпреки рецесията и пандемията не липсват и искащите да получат професионален грим и прическа. По традиция наемането на безценен автомобил също е неизменима част от абитуриентския бал. Цените варират според от модела, както и времето за потребление.

Заради COVID-19 тази година немалка част от зрелостниците са предпочели да лимитират контактите с доста хора и да отпразнуват своето довеждане докрай с родственици и другари в домашна конюнктура, а не на заведение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР