Остава около месец до премиерата на филма Отново съм тук,

...
Остава около месец до премиерата на филма Отново съм тук,
Коментари Харесай

Фотоизложба ни приближава до премиерата на филма за Боян Петров „Отново съм тук”

Остава към месец до премиерата на кино лентата „ Отново съм тук ”, отдаден на опита на Боян Петров да изкачи Шиша Пангма – върхът, който се оказа и финален в кариерата му на планинар.

От през днешния ден обаче (до 22 ноември) в пространството пред „ Кино Кабана ” до НДК ще бъде показана фотоизложба, в която се показват част от участниците и локациите във кино лентата.

„ Бях впечатлена от него. Запознахме се виртуално през 2016 година Още тогава имах кино лентата в главата си, само че не посмях да му го предложа. След злополуката, когато ги блъсна кола в Кресненското дефиле, му писах. Реших, че ще заснемем по какъв начин почва от нулата и стига до Еверест “, описа пред Радио София Поли Генчева , която е режисьор и съсценарист (с Нина Алтъпармакова) на лентата.

До момента филмът е селектиран на няколко интернационалните фестивала в Италия, Германия, Испания, Чехия, Румъния и Дания, като завоюва и влиятелната “City of Bolzano ” Golden Gentian Prize за Най-добър проучвателен и авантюристичен филм от 69-тото издание на филмовия фестивал в Тренто, Италия.

Българската премиера на „ Отново съм тук ” ще е на 29 ноември в границите на „ Киномания ” и „ Дни на провокациите ”.

От 3 декември филмът ще се прожектира и в кината в цялата страна.

Между 22 ноември и 6 декември в градината на „ Кристал ” ще бъде показана втора фотоизложба, която ще включва селекция от кино фрагменти и фотографии от персоналния списък на Боян Петров.

Чуйте диалога на Елена Пъневска.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР