Остава критична обстановката с пожарите на отделни места в Гърция.

...
Остава критична обстановката с пожарите на отделни места в Гърция.
Коментари Харесай

МВнР: Остава критична обстановката с пожарите в Гърция

 Остава сериозна ситуацията с пожарите на обособени места в Гърция. Това оповестиха от Министерство на външните работи.

Основна причина са мощните ветрове и труднодостъпния терен. В северната част на остров Евбея са останали относително слаби, само че разпръснати огнища с капацитет за разгръщане.

Магистралата от Атина за България е отворена в двете направления, прецизират от Външно. Промените в пътната конюнктура в Гърция могат да бъда проследени на сайта на гръцката полиция.

От Министерство на външните работи осведомят, че загасеният пожар до Агриовотано се е възпламенил още веднъж. Огънят е достигнал брега, където пожарникарите са го потушили.  

Активни са огнищата в регионите на Псаруполи и Василика. До през днешния ден на обяд са се възпламенили наново пожари в Асминио, Авгария, Галацона, Геракиу, Панагия Диниус, Симия, Елиника и Агиос Николаос. Сили и средства се насочват към Каматриадес, където пожарът остава отвън надзор. 

Ситуацията на полуостров Пелопонес се възстановява. Големите пожари са угасени.

Продължават опитите за потушаване на повторни разпалилите се огнища наоколо до Илия, Дукас, Ласдикас и Лалас. Жителите на Лалас бяха евакуирани. Извън надзор остава пожарът в Гортиния, където теренът е планински. Там дейни са огнища наоколо до Фанараки, Пири, Лотис, Лиодора, Хрисохори, Кастраки и Дафни. 12 села в региона са евакуирани.

Посолството в Атина продължава да следи развиването на обстановката, като е обезпечено непрекъснато дежурство за оказване на подпомагане на българските жители на телефоните на задачата - +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106; +30 210 67 48 107, както и на мобилен телефон: +30 693 70 96 220.

През миналите 24 часа няма постъпили сигнали от потърпевши български жители.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР