Остава една-единствена стъпка, която да направят двете първи политически сили

...
Остава една-единствена стъпка, която да направят двете първи политически сили
Коментари Харесай

Атанасова:ГЕРБ и ПП/ДБ направили две стъпки, остава само третата

Остава една-единствена стъпка, която да създадат двете първи политически сили в Народното събрание ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ, преди да бъде образувано държавно управление. Това съобщи пред bTV ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атансова.

" Когато приказваме за резултати, би трябвало да отчетем и какъв брой дълъг път изминахме. Защото до неотдавна въобще не бе разумно да беседват политическите съперници, които толкоз гневно са се противопоставяли в ред акции. Първата крачка бе да водим диалози за законодателна стратегия, дружно да формираме болшинство, което да избере ръководител на Народно събрание, дружно да водим диалози по секторни политики. И в този смисъл - да, обнадеждена съм, че намираме доста общи точки в стратегиите ни, даже в детайлите ", сподели тя.


Атанасова акцентира - след направените към този момент две стъпки, остава последната трета - да се посочи личен състав на бъдещо общо държавно управление. " И в случай че би трябвало да приказваме за взаимни отстъпки, мисля от ГЕРБ демонстрираме забравяне на политическото его. Дори водачът ни сподели, че всичко е дал прошка ".

Трябва експертно държавно управление, което да изкара цялостен мандат

От партията правили " големи взаимни отстъпки ", с цел да се реализира до управническа сглобка, макар недоволството на гласоподавателите си и разбирането, че сходно държавно управление ще донесе вреда и на двете политически сили. " Но от шести избори вреда ще носи България. За нас е значимо в този момент всеки от нас да не помни политическото си его, а само и единствено да се управлява от ползите на народа. "

Председателят на ПГ на ГЕРБ очерта и двата допустими за нея разновидността за кадрови състав - или кабинет с политически лица и от двете партии, които да са равнопоставени и паритетни, или експертно държавно управление с неполитически представители, а политическите водачи да останат на първия ред в Народното събрание и да управляват.

Пореден опит да избяга от отговорност - по този начин пък националният представител разяснява думите на Кирил Петков, че няма да се " преценява с непознати графици ", а ГЕРБ би трябвало да изчакат до вторник, с цел да видят проектокабинета на " Промяната ".

Атанасова се загрижи още, че " Продължаваме промяната " се изолират още повече от всички останали, а и в самата коалиция на " положителните сили " към този момент имало различия, видно от мълчанието на представителите на Демократична България.

ГЕРБ ще изчакат до последно предлагането на ПП/ДБ за проектокабинет, само че в случай че бъде реализирано единодушие, то нямало различен вид, с изключение на да повдигнат претендент за министър председател от партията на Борисов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР