Останките от тела в близост до недействащи вече гробища на

...
Останките от тела в близост до недействащи вече гробища на
Коментари Харесай

Незаконните погребения край Банкя - обобщение

Останките от тела наоколо до недействащи към този момент гробища на село Клисура са били видяни от локални хора. Именно те подават сигнала. Кметският наместник на селото Клисура Камелия Димитрова описа, че е научила за противозаконните погребения от локалния духовник. По думите ѝ зад тях стои Георги Енев:

" Той си е компания, оторизирана, погребална, която си прави тази активност. Поне това, което аз чух, е, че това са хора без наследници. На него са му давали пари да ги погребва и той няма къде. Това, което аз като очевидец видях, е, че е към този дървесен пояс, под дърветата, на плитко. Ясно е, че е направено престъпно, за мен ".

От прокуратурата и Министерство на вътрешните работи отхвърлиха да кажат името на арестувания, с изключение на буквите ГЕ.

При задържането си той е разказал, че от няколко години се занимава с противозаконни погребения, само че след покачване на обвиняването за машинация:

" Тези родственици са заплатили на обвинения сума от 1000 лева, с цел да бъдат кремирани останките. Дори месец по-късно са получили урна, съдържаща прахуляк. Т.е. те не са имали информация, че не е било осъществено кремиране на тленните остатъци на техния татко. Разпитан като обвинен в наличието на акредитиран бранител, лицето не се признава за отговорен и твърди, че е станала неточност ", сподели каза представителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

Телата на три дами и четири мъже са открити до момента в плитък гроб. Идентифициран е обаче единствено един от мъжете. Той живеел чартърен в Банкя и не поддържал връзка със синовете си. Починал в болница. И за него и за другите няма данни за оказано принуждение.

Синовете на мъжа, умрял през януари, са платили 1 000 лв. за кремацията му. Получили са урна с прахуляк, сподели прокурор Десислава Петрова

Разследващи не изключват противозаконните погребения да са доста повече.

Говорителят на градската прокуратура в София Десислава Петрова дефинира случая като казус.

Затова и следствието е взето на специфичен контрол.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР