Останки от кораб от 16-и век бяха открити случайно в

...
Останки от кораб от 16-и век бяха открити случайно в
Коментари Харесай

Изследователи случайно попаднаха на останки от кораб от 16-и век

Останки от транспортен съд от 16-и век бяха открити инцидентно в Холандия по време на интервенция за определяне местонахождението на изгубени през месец януари контейнери в Северно море. Това заяви холандското министерство на образованието, културата и науката, представено от Франс прес.

"Става въпрос за най-древните парчета от транспортен съд, открити в миналото в холандски води ", се прецизира в официално съобщение на министерството. "В рамките на свързаната с търсенето на контейнерите интервенция бяха открити бронзови плочи и дървени греди и това докара до неотложно започване на археологическо проучване. "

Било заключено, че дървените греди са от транспортен съд с равен корпус, който евентуално е бил дълъг 30 метра и е пренасял бронзови плочи.

Резултатите от проучването посочили, че дървеният материал е отсечен през 1536 година и че корабът е бил издигнат към 1540 година на днешната територия на Холандия, която преди време била в рамките на империята на Карл Пети. Бронзовите плочи датират от същата ера. "Особеното е, че плочите носят отличителния знак на семейство Фугер.

През 16-и век то имало монопола върху производството на бронз. Находката има огромна културна и археологическа стойност ", означиха от министерството. Установилото се в Аугсбург, Бавария, и притежаващо голямо благосъстояние семейство търговци и банкери Фугер е имало основна роля за избирането на Карл Пети за император през 1519 година, за сметка на Франсоа Първи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР