Особено непривлекателните хора печелят повече пари от останалите, установиха учени,

...
Особено непривлекателните хора печелят повече пари от останалите, установиха учени,
Коментари Харесай

Красотата и заплатата: Кои хора печелят най-добре?

Особено непривлекателните хора печелят повече пари от останалите, откриха учени, откакто наблюдавали развиването на 20 хиляди млади американци в продължение на 13 години, написа в. " Метро ".

 
Изследването е взаимна разработка на експерти от Лондонското учебно заведение по стопанска система и от Бостънския университет .
 
Изследователите интервюирали и отчели физическата атрактивност на всеки един от участниците. Тяхното професионално развиване било оценено от 16 до 29-годишна възраст. От изследването станало ясно, че най- непривлекателните печелели повече пари.

 
В доста от случаите приходите на „ рисковите грозници “ надвишавали тези на обикновено изглеждащите, та даже и на атрактивните хора. Според Мери Стийл, която е измежду създателите на изследването, когато хората са по-привлекателни физически, те постоянно са по-отворени към другите и не са толкоз съсредоточени в кариерата.

 
Екстровертността им постоянно е тълкувана от работодателите като лежерност. А това незабавно се отразява върху приходите им.
 
Докато „ грозниците “ се хващат фанатично за службата като удавник за сламка и заради тази причина по-лесно получават покачвания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР