Особен беше този сезон 2020/2021 за Симфоничния оркестър на Българското

...
Особен беше този сезон 2020/2021 за Симфоничния оркестър на Българското
Коментари Харесай

Маестро Марк Кадин: Всеки концерт на Радиооркестъра е специален

Особен беше този сезон 2020/2021 за Симфоничния оркестър на Българското национално радио - поради рестрикциите, подбудени от пандемията, и сложните условия за работа на музикантите. По-голямата част от заетостта му мина в звукозаписното студио. Въпреки това, няколко от скъпите концепции за концертни стратегии бяха осъществени - в къси периоди, само че на равнище.

В студиото на стратегия " Хоризонт ", където беше посетител в предаването " Алегро виваче " преди последния за сезона концерт на радиосимфониците на 2 юли от 19 часа в зала " България ", основният диригент на оркестъра Марк Кадин показа, че работата им не стопира и подготовката е все по този начин по високи стандарти, а всяка театрална изява е нещо изключително и особено. 

Избраните за финала създатели са Сергей Прокофиев и Дмитрий Шостакович. В Симфония-концертанте за виолончело и оркестър от Прокофиев солист ще бъде Александър Сомов - одобрен реализатор с интернационална кариера, а от творчеството на Шостакович са определени пиеси, които са непознати за българската аудитория: Сюита от оперетата " Москва - Черьомушки " и музика към пиесата " Хамлет " от Шекспир. 

Маестро Марк Кадин споделя забавни детайлности за избора на стратегия, както и за новия подкаст на БНР - първия подкаст у нас за класическа музика. Чуйте изявлението в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР