Основното опасение за електронните рецепти от страна напациентите е, че

...
Основното опасение за електронните рецепти от страна напациентите е, че
Коментари Харесай

Д-р Хасърджиев: Основното опасение за електронните рецепти от страна на пациентите е, че никой не е виждал как изглеждат те

" Основното безпокойство за електронните предписания от страна напациентите е, че никой не е виждал по какъв начин наподобяват те. Не знаем ще е елементарно ли за приложимост, могат ли да се ориеинтират хората. Не е ясно какво се случва с хора, които към този момент имат издадена друга рецепта на хартия, дали тя ще важи. това са неразбираеми въпроси, свързани с организацията, само че и с чисто потребителския темперамент на тази оригиналност. Въвеждането на електронни системи е извънредно значима и ние го насърчаваме ", това сподели в " Твоят ден “ по Нова нюз доктор Станимир Хасърджиев, шеф на Националната пациентска организация.

Той напомни, че от организацията през годините постоянно са изразявали мнението, че страната се бави с този развой, само че ударното въвеждане, без да са виждани и тествани, тествани от хората, без вземане предвид с целевите групи, е притеснително.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР