Основният ремонт на пешеходната зона в центъра на град Ловеч

...
Основният ремонт на пешеходната зона в центъра на град Ловеч
Коментари Харесай

Центърът на Ловеч ще бъде изцяло ремонтиран за близо 7 млн. лева

Основният ремонт на пешеходната зона в центъра на град Ловеч към този момент е в ход. Проектът, който планува нови настилки, озеленяване, фонтани и зони за спорт на трите централни пешеходни площада в града, е финансиран по Оперативна стратегия " Региони в напредък " с бюджет от близо 7 млн. лева, оповестява пресцентърът на Министерството на районното развиване и благоустройството.

Проектът е със период до края на месец март 2019 година В него се планува цялостна смяна на пешеходните настилки в централната част на града, както и рехабилитация на площад " Тодор Кирков " в остарелия квартал " Вароша " и обезпечаване на функционална връзка на възрожденския регион с централната градска част.

На трите централни пешеходни площада ще бъде положено ново озеленяване и ще бъде актуализирано градското обзавеждане със зони за спорт и юношески действия. Също по този начин ще бъдат инсталирани и три нови фонтана и ще бъде ремонтирана скулптурната комбинация пред правосъдната палата в града. Предвижда се да бъде въведено енергоспестяващо осветяване и да се изградят рампи за налична среда.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Региони (7355)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР